hår frisurer
© Anna Stokland

Frisøren: Dette er efterårets mest efterspurgte hårfarve

Èn overraskende hårfarve er lige nu i høj kurs ifølge frisøren, som også afslører, hvilken frisure vi vinker farvel til denne sæson.

Nu hvor frisørerne igen er åbne, og forhåbentligt forbliver det, har mange allerede benyttet chancen til at få en makeover i form af en ny flot hårfarve – som ifølge frisør Salli Anderschou, medstifter af salonen Freund, byder på nogle ret overraskende farvevalg dette efterår.
Hun oplever nemlig, at kunderne efterspørger nogle hårfarver, som adskiller sig markant fra tidligere sæsoner. Læs om de nye farver, når Salli Anderschou giver sine bud på de frisurer, som hun tror på dette efterår.

Hvilke hårfarver eller frisurer føler du, at dine kunder efterspørger mest lige nu?

"I salonen oplever vi, at de varme røde og gyldne farver er i høj kurs både i lyse og mørke udgaver. Det er alt fra naturlige gyldne nuancer, der får dig til at tænke på kornmarker, honning, karamel og kastanjer, til røde og mere neon-agtige pangfarver. For mig er det en stor fornøjelse at se de rige varme farver igen, fordi alting de sidste par år har skulle være koldt – nogle gange endda helt gråt. Men det er skønt for os med den nye udvikling, da de varme toner er mere skånsomme for kundernes hår end for eksempel afblegning med kolde blonde nuancer.

© Anna Stokland

Vi er desuden heller ikke færdige med farvemetoden balayage. Jeg oplever, at danskerne er vilde med den mørkere bund og det lysere spil i længderne, som en balayage-farvning giver håret. Corona-nedlukningen har formentligt også givet balayage-farvningen endnu mere popularitet, fordi det giver et look, som holder i længere tid, og som kræver knap så meget vedligeholdelse, hvilket er noget vores kunder tænker meget over i disse tider.“

Har du nogle bud på, hvilke trends som vi kommer til at se mere til dette efterår?

"Ikke alt skal se naturligt ud, og det gælder også for en af efterårets nye hårtendenser. Du har sikkert allerede set Beyoncés meget lyse fartstriber, også kaldet et ’money piece’, i det forreste hår, der omkranser ansigtet, ligesom at Dua Lipa, FKA Twigs og Billie Eilish eksperimenterer med nogle vilde farve-detaljer og kombinationer. Fælles for disse frisurer er, at de alle består af få udvalgte sektioner, som er farvet i én opsigtsvækkende nuance, der bryder med den farve, som resten af håret har. Det kan være neonfarvede hårrødder eller et pandehår i en helt anden farve end resten af håret. Det er en fed og meget legende tendens. Jeg vil dog sige, at selvom denne trend kommer ud af en DIY-ånd, hvor det gerne må se hjemmelavet ud, bør du stadig rådføre dig med en professionel, inden du selv begynder at farve håret. Denne type farvedetaljer skal nemlig sidde lige i skabet for at se cool ud.

Udover vilde farver kommer vi også til at se pandehår og frisurer med mange bløde lag og etager til efteråret. Tænk Brigitte Bardot og gardinpandehår. Vi ser også andre former for pandehår – for eksempel det helt korte mikropandehår. Fælles for alle de forskellige typer pandehår er et ønske om, at det skal se lidt mere skødesløst ud. Der må gerne være lidt naturlige bølger og fald i pandehåret, hvilket adskiller sig fra tidligere sæsoner, hvor vi minutiøst stod og glattede pandehåret.”

Er der omvendt nogle hårfarver eller klipninger, som vi fremover kommer til at se mindre til efter din mening?

"Som nævnt tidligere ser vi mindre og mindre til de kolde askeblonde og grå toner indenfor hårfarvning. I salonen har vi det sidste år for eksempel hjulpet mange piger af med det platinfarvede hår, fordi de i stedet ville have mere naturligt lyst hår. Vi oplever, at dem som vil have håret mere naturligt, også er trætte af skaden, som meget afblegning giver håret, ligesom at de ikke længere magter den vedligeholdelse, som de kolde toner kræver.

Vi oplever desuden, at der er et fald i ønsket om en skarp klipning med lige kanter. Særligt hos de langhårede piger, hvor der i højere grad er et ønske om bløde rundede frisurer frem for glat og helt lige hår. Jeg vil desuden råde til at glemme det helt glattede hår, som ofte ender med at se dødt og træt ud efter min mening."