Gun-Britt lancerer ny bog
© Costume 179

Gun-Britt: Denne frisure vender aldrig tilbage

Går du og drømmer om 70'ernes permanent eller puddelhåret fra 80'erne? Gun-Britts nye bog tager os igennem årtiernes største hårtrends

Gun-Britt har haft en saks i hånden, siden hun var 13 år, og kalder frisørfaget for sit kald. I en ny bog gennemgår hun 40 årtiers skiftende hårmode.

Vi har taget en snak med den kendte frisør om, ja, hår ...

Du har næsten altid arbejdet med hår – bliver du aldrig træt af det?

“Jeg har arbejdet med hår, siden jeg var 13 år, og jeg bliver aldrig træt af det. Det er mit kald og jeg har aldrig troet, at jeg skulle noget andet. Det er min kunst.”

Hvilken frisure vil du karakterisere som ikonisk?

“Det må være pagen. For den er aldrig stoppet med at være der og udvikler sig hele tiden. Der er nok 15 forskellige måder at klippe en page på. Frisuren fik sin renæssance, da Mary Quant fik klippet en i 60’erne, og siden har den været populær. Teknisk kan den varieres, og derfor er det også sjovt at klippe en page i dag.”

Er der en frisure, som du spår et comeback?

“Jeg tror måske, at asadora kan komme igen – men i en mindre rundklippet og mere åben version. Som fagmand kan jeg altid se, hvor hårtrends kommer fra. Der bliver hentet teknikker fra tidligere, men med et andet touch. Ligesom man også ser i moden, skues der altid tilbage i tiden.”

Er der en frisure, som du til gengæld aldrig tror kommer til at hitte igen?

"Ja, midi-hår – den Mable-agtige frisure, som nogle kalder svensker-hår. Den store kontrast, som den frisure har, kombineret med det lange hår og kort på toppen, tror jeg ikke kommer igen. Men det er altid farligt at sige aldrig!"