Frisurer og hår. Langt hår og pandehår.
© Anna Stokland

Håreksperten: Dette bliver 2020's mest populære frisure

Det er blevet tid til at tage afsked med flere af 2019's største trends. Frisør Sara Falkenberg guider til årets nye frisurer og hårfarver

Nyt år er lig med nye hårtendenser, og 2020 kommer til at byde på flere opsigtsvækkende frisurer og farver.

Få ved ligeså meget om vores lokker som frisør og hårekspert Sara Falkenberg fra salonen Oli Stúdíó, som vi har sat stævne for at få besvaret alle vores spørgsmål om årets største trends.

Læs mere om, hvordan dit hår skal se ud i 2020 her.

Hvilke frisurer og hårfarver har været mest dominerende de sidste par år?

“Folk har været rigtig glade for det 'undone' look. Det er frisurer med langt hår, bløde etager og en tilfældig styling, som var man lige stået op af sengen. Saltvandspray, teksturspray og tørshampoo har været de vigtigste produkter for at opnå det skødesløse look.

De største trends inden for hårfarve har helt klart været alle de nyere metoder, man er begyndt at bruge til at farve hår med: Balayage, babylights, microlights, colormelting og mørk farve i bunden.

Det er alle tekniker, som giver et naturligt farveresultat, der også gør det superlet for kunden at vedligeholde, da det ikke giver for stor en udgroning. De seneste år har man også arbejdet meget i en farvepalet, der har været centreret omkring de kolde nuancer.”

Er der nogle af de trends, som vil udgå i 2020?

“Jeg tror helt sikkert, vi er ved at være klar til at vinke farvel meget kolde farver som for eksempel de iskolde blonde toner.”

Frisør og frisurer til langt hår og kort hår.

Frisør Sara Falkenberg fra Oli Stúdíó (til venstre) mener, at vi fremover vil se meget mindre til de kolde blonde nuancer, der vil blive erstattet af det varme honningfarvede hår.

© Petra Kleis / Anna Stokland

Hvilke tendenser inden for hårfarver vil vi se i år?

“Vi kommer til at se meget mere varme og glød i hårfarven. Det gælder alt fra de mørke nuancer, som gerne må blive mere chokoladebrune, til de lyse farver. Personligt elsker jeg en smuk honningblond, der eventuelt får tilsat en snert af den rødblondefarve strawberry blond.

Vi frisører kommer også forsat til at arbejde med påføringsmetoder, som giver et naturligt resultat. Altså de naturlige små striber, som også gør det lettere for kunden at vedligeholde hårfarven.”

Hvilke frisurer vil dominere 2020?

“Det er en spændende tid, vi går i mod, fordi der sker så meget i frisørbranchen lige nu. Vi kommer til at se meget mere til de modige frisurer. Et godt bud på en langhåret pige vil være rigtig mange etager med gardinpandehår. Er man lidt mere modig, skal pandehåret være klippet som baby bangs. Det vil sige det helt korte tjavsede pandehår.”

Pandehår og frisurer på langt og kort hår.

Det korte pandehår med navnet baby bangs er tilbage. Her ses looket på skuespillerinden Emma Watson.

© Wenn.com

Den mest overraskende hårtrend i 2020?

“Jeg tror the mullet vil få et kæmpe comeback. Det er frisuren, der på dansk kaldes for bundesligahår, og som Miley Cyrus lige har fået klippet.”