Fem tips til brug af hårnåle
© Anna Stokland / Simone Rocha

Hårstylistens hemmelige våben

Om du er til det vovede eller det underspillede, er hårnåle uundværlige i stylingen af dit hår. Vi har samlet fem hårnåle-tricks, som du bør kende

Der er ingen tvivl om, at hårnåle er hårstylistens tro følgesvend. De er geniale til at få håret væk fra ansigtet og til at holde frisuren på plads – og så var de at spotte på catwalken ved flere shows under sidste års modeuger.

Vi giver dig her fem tricks til, hvordan du får mest ud af den praktiske, lille accessory.

Erdem SS18

© Anna Stokland / Erdem

1. Brug dem rigtigt

Først og fremmest er det godt at vide, hvordan hårnåle bruges korrekt. Hårnåle skal bruges med den bølgede side mod hovedbunden. Sådan sidder de bedst samtidig med, at den glatte side ser finere ud i håret.

2. Camouflér med neglelak

De fleste af os bruger hårnåle, når vi gerne vil sætte håret og samtidig skjule, at vi har hårspænder i. Alligevel findes hårnåle kun i et lille udvalg af farver, der ikke nødvendigvis passer til din hårfarve. Et lille trick er, at du kan lakere hårnålene med neglelak, der matcher din hårfarve.

Simone Rocha SS18

© Anna Stokland / Simone Rocha

3. Brug dem som tilbehør

Hvis du ikke går så meget op i, at hårnålene skal være usynlige, kan du bruge dem som tilbehør. Brug hårnåle, der står i kontrast til din hårfarve, eller gå efter nåle, besat med perler og similisten.

4. Spray hårnålene med hårspray

Som sagt er hårnåle geniale til at holde frisuren på plads. Men nogle gange gør de små nåle ikke, som vi vil og glider ud af håret i løbet af dagen. Et tip til at få de drilske klemmer til at blive siddende er at spraye dem med hårlak inden du sætter dem i håret – det giver nålene et fastere greb.

JW Anderson SS18

© Anna Stokland / JW Anderson

5. Få krøllerne til at holde hele dagen

Hvis du har problemer med at få dine krøller til at holde formen, er hårnåle igen et godt værktøj. Krøl dit hår med krøllejernet, og krøl derefter håret op og fastgør det til hovedbunden med hårnåle – en sektion af gangen. Når de varme, nylavede krøller afkøler på denne måde, sikrer du, at frisuren holder længere. Lad hårnålene sidde i håret til du er helt færdig med at krølle. Har du et kraftigt hår, kan du med fordel lade nålene sidde i natten over – det giver et flot hold.