Hårtab: Derfor taber du håret
© Wenn.com

8 overraskende ting, der kan medføre hårtab

Fælder du så meget, at der nærmere er tale om hårtab? Få et overblik over de mest hyppige årsager til, at du taber håret

Hårtab rammer 25 procent af alle kvinder fra 25-års alderen. Det er helt normalt at tabe 50-100 hår hver dag, men hvis du taber mere end det, kan det skyldes nogle af faktorerne her.

1. Hårtab på grund af hormoner

Hormonelle præventionsmidler som P-piller, samt tilstande, der medfører ændringer i vores hormoner, som graviditet, kan medføre hårtab.

2. Hårtab på grund af (juice)kur

Når du begrænser dit kalorieindtag, som du eksempelvis gør på en juicekur, kan det medføre hårtab, som ses i ugerne efter, kuren er overstået. Det skyldes, at du ikke får alle de nødvendige næringsstoffer, og så reagerer din krop ved at afskære eller mindske energiforsyningen til dit hår, da kroppen betragter det som et ikke-væsenligt væv.

3. Hårtab på grund af manglende hårvask

Mange tror, at hårvask medfører hårtab, men faktisk er det modsatte tilfældet. Hvis du ikke vasker dit hår ofte nok, kan det medføre en irriteret hovedbund og hårtab. Hvis du motionerer og sveder, er det ekstra vigtigt, at du sørger for at rense din hovedbund.

4. Hårtab på grund af stramme opsætninger

Stramme hestehaler, knolde eller fletninger vil over tid yde skade på hårsækkene, da de bliver bøjet i en ikke naturlig vinkel. Det er også årsagen til, at dit hår gør ondt, hvis du har haft det i en stram opsætning.

5. Hårtab på grund af stress

Stress medfører også ændringer i vores hormoner, og det kan resultere i hårtab. Her er ikke tale om en enkelt stresset dag, men derimod stress gennem en længerevarende periode. Desuden er det de færreste, som spiser godt i stressede perioder, og derfor mangler kroppen typisk næringsstoffer.

6. Hårtab på grund af medicin

Medicin som for eksempel kemoterapi og visse former for antibiotika kan også være blandt synderne for hårtab.

7. Hårtab på grund af varmeredskaber

Hårtørrer, glatte- og krøllejern slider på håret – i særdeleshed, hvis dit varmeredskab er af ældre dato. Sørg for at bruge et varmebeskyttende produkt i håret inden brug, og investér i en ny hårtørrer eller glattejern, hvor du har mulighed for at skrue langt ned for varmen.

8. Hårtab på grund af kemiske behandlinger

Når dit hår kommer i kontakt med stærke sager som farve og afblegning, er det ikke uden konsekvenser for hårets struktur og sundhed. Kemiske behandlinger er en af de hyppigste årsager til hårtab blandt kvinder, så sørg for overlade behandlingen til en professionel.