© anna stokland

Har du hørt om hair botox?

Selvom navnet siger noget andet, har behandlingen absolut intet med hverken botox eller nåle at gøre.

Der findes et væld af produkter, der har til formål enten at glatte håret ud, gøre det frizz-frit eller give det mere fylde. Dog er der ikke mange produkter, der kan prale af at kunne alle tre ting på samme tid. Men det er lige præcis, hvad en omgang hair botox hos frisøren kan.

Lad os lige starte med at slå fast, at du ikke behøver være nervøs for at frisøren pludselig hiver en nål frem. Navnet snyder og behandlingen har absolut intet med botox at gøre. Og dog, for præcis som med botox holder resultatet et par måneder og virker udglattende.

Hvad er hair botox?

Hair botox er en semipermanent behandling, som du kun kan få hos din frisør. Dit hår får tilført masser af fugt, og skader i hårstråene bliver fyldt ud, hvilket får dit hår til at se fyldigere og mere sundt ud. Behandlingen er uden skrap kemi, og derfor også langt mildere end en keratinbehandling. Der findes flere typer af hair botox behandlinger, og din frisør vil kunne sammensætte den optimale for dig. Fælles er dog, at de blandt andet indeholder B5 vitamin, der bidrager til en sundere hovedbund, og omega-3 fedtsyrer, som giver fylde til håret. Behandlingen er især effektiv til et skadet hår, da den udglatter og styrker – og så kan den også være med til at skrue ned for aldringsprocessen i håret.

Hvor længe holder det?

Intet varer evigt. Heller ikke hair botox. Men du kan regne med et resultat, der holder i 2-4 måneder. Brug gerne en fugtgivende hårmaske en gang om ugen – på den måde kan du få resultatet til at holde længere.