Hår, knækkede hårstrå, tyndt hår sund hår
© Anna Stokland

Her er den overraskende grund til, at dit hår knækker

Har du svært ved at få håret til at blive tykt og langt? Så er det måske disse uvaner, som er årsagen bag de tyndslidte længder.

Lækkert, velplejet hår burde være os alle forundt, men mange af os kæmper i stedet med knækkede hårstrå og hår, der aldrig vokser sig rigtig langt. Heldigvis ligger lidt af dit hårs skæbne faktisk i dine egne hænder, da disse oversete uvaner i hverdagen kan være årsagen bag de knækkede hårstrå.

Hold fingrene i ro

Mange har svært ved at holde hænderne fra håret og vil i løbet af dagen rode i det, dreje det rundt om fingeren eller konstant sætte det bag ørerne. Selvom det kan virke som en meget uskyldig aktivitet, vil det i længden slide og knække håret.

Prøv derfor at holde hænderne fra håret – og ansigtet, som også vil nyde godt af en pause fra de bakteriefyldte fingre.

Skru ned for varmen

Mange glemmer at tænke over, at den daglige brug af hårtørreren slider mindst lige så meget på håret som glattejern eller krøllejern. Heldigvis er teknologien en del bedre og mere skånsom for håret end for bare ti år siden. Derfor bør du skille dig af med de gamle el-artikler og bytte dem ud med nogle, hvor du er sikker på, at varmen ikke når kogepunktet. Ligeledes gælder det om at have fyldt håret godt op med fugt og styrkende protein, inden du bruger varme på det.

Prøv at bruge en proteinspray, inden du går i gang med hårtørrer eller styling, og husk at give håret en pause fra varmen ved at lade det lufttørre en gang i mellem.

Hold elastikken i ro

I løbet af en travl hverdag kan det være rart at få håret væk fra ansigtet. Det gøres oftest ved at sætte håret i en stram hestehale eller knold. Sidstnævnte er dog en rigtig dårlig idé, hvis du holder af dit hår. Ifølge frisør Salli Anderschou giver den stramme snoede knold knækkede hårstrå – især i kombination med en stram elastik, som gnaver løs på håret i løbet af dagen.

Vil du have sundere hår, bør du derfor skifte den stramme elastik ud med en blød scrunchie. Overvej ligeledes at tage en pause fra den stramme knold til fordel for en løs fletning, der ikke slider nær så meget på håret. Kan du heller ikke sove uden at få håret væk fra hovedet, gælder samme regel, da en fletning i modsætning til en rodet knold vil gøre det langt nemmere at komme igennem natten uden knækkede hårstrå.

Giv skuldertasken et hvil

Nu spørger du måske dig selv: 'Hvad har håndtasken med antallet af knækkede hårstrå at gøre ?' Faktisk en hel del. Hver dag tager vi taskestroppen op til skulderen, hvor den ofte får fat i en del af de lange løsthængende hårstrå, som knækkes eller bliver hevet løs i kampens hede. Det er særligt kæder i metal med sammensætte led, der kan gøre skade.

Prøv derfor at være mere forsigtig, når du placerer tasken på skulderen eller løfter den over hovedet. Har du mistanke om, at tasken bærer en del af skylden for dine tyndslidte spidser, kan du også overveje at skifte skuldertasken ud med en, der kan bæres i hånden.