I mit toiletskab: Sara Falkenberg

Frisøren deler ud af sine bedste tips til smukt hår, og giver gode råd til, hvordan du bedst muligt bevarer hårfarven

Sara Falkenberg deler hårtips © Petra Kleis
1 / 7

Tidligere var hun Head of Color hos Studio Cim Mahony og i dag arbejder 34-årige Sara Falkenberg som kreativ chef og frisør hos Stylebox. Hun er derfor ekspert i både hårfarve og ikke mindst i den vigtige pleje af håret efterfølgende. Ved siden af jobbet som frisør har Sara webshoppen Littlegreensky.com, og bor på Amager med sin mand og sønnen Calvin på to et halvt år.

Få hendes bedste råd til pleje af hår og hud her.

Psst ... Her er frisuren, internettet ikke kan få nok af

amly og lina hanson © Petra Kleis
2 / 7

HVORDAN SER DINE DAGLIGE SKØNHEDSRUTINER UD?

“Da jeg har lidt tendens til urenheder og olieret hud, er det vigtigt, at jeg husker den daglige ansigtsrens. Jeg bruger Cleanance gel fra Avène både morgen og aften. Dernæst bruger jeg Global face serum fra Lina Hanson – normalt undgår jeg olierede produkter, men dette serum er fantastisk og giver samme glød som efter en ansigtsbehandling.

Om aftenen bruger jeg lang tid på forsigtigt at rense min mascara af, fordi mine vipper før i tiden blev meget tyndslidte af den daglige rens. Efter at have fjernet min makeup fordeler jeg nogle få dråber af Bioeffects Egf-serum på ansigtshuden. Bioeffect kommer, ligesom jeg selv, fra Island, og jeg har derfor brugt det serum, siden det første gang kom på markedet i 2010. Selvom det er dyrt, føler jeg, at pengene er godt givet ud, da det er meget effektivt og giver en smuk hud.”

oribe og maison pearson © Petra Kleis
3 / 7

HVORDAN PLEJER DU DIT HÅR?

“Lige nu har jeg farvebehandlet hår, og det er derfor vigtigt, at det bliver plejet med en fugtgivende balsam og shampoo, som også genopbygger håret. Da jeg har fået lysnet håret, veksler jeg imellem at bruge en fugtgivende shampoo og shampooenSilverati fra Oribe, som giver min blonde hårfarve et køligt skær. Jeg bruger næsten heller ikke varme på håret, hverken fra glattejern eller krøllejern, ligesom at jeg foretrækker at lade mit hår lufttørre. Det er nemlig den mest skånsomme måde at tørre håret på, for jo mere varme du tilfører håret, jo mere skader du det.”

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL NYFARVET HÅR?

“Mit bedste råd er at beskytte hårfarven, efter at håret er blevet farvet. Der er rigtigt mange, som bruger mange penge på en flot hårfarve, men som desværre glemmer at passe på bagefter. Lige så snart håret udsættes for varmeredskaber, hårvask og solens stråler, vil farven ofte ændre sig. Derfor er det vigtigt at bruge produkter med farvebeskyttelse i. Bare 15 minutter i solen på cykelturen til og fra arbejde kan ændre hårfarven og gøre den mørke hårfarve rødlig, ligesom den kolde, blonde hårfarve oftest vil blive gullig.”

less is more © Petra Kleis
4 / 7

HVORDAN SKABER DU TEKSTUR OG FYLDE I DIT HÅR?

“Jeg starter med at tilføre volumen til håret med en tørshampoo eller Kevin Murphys hårpudder Powder puff, der drysses ned i hårbunden og giver stor volumen. Derefter krammer jeg lidt Limesouf é fra Less is More ind i hårets længder, hvilket giver en god tekstur. Og så elsker jeg Oribes Après beach waveand shine spray, der bedst kan beskrives som den perfekte blanding af tørshampoo og saltvandsspray i ét produkt. Den afslutter jeg med i hele håret, fordi den giver en sindssygt god tekstur.”

Video: Se Sara Falkenberg demonstrere, hvordan du bruger produkterne til at skabe mere volumen i håret.

Gaelle organic og mario badescu © Petra Kleis
5 / 7

HVAD ER DIT BEDSTE SKØNHEDSTIP?

“For at få den optimale virkning ud af de dyre hudplejeprodukter, er det vigtigt at give huden en dybderens engang imellem. Derfor bruger jeg den eksfolierende maske Exfoliant supérieure fra Gaelle Organic en gang om ugen.”

Lina hanson og sovemaske © Petra Kleis
6 / 7

HVORDAN HOLDER DU DIN KROP SUND?

“Lige nu er jeg i gang med at komme tilbage i form og har derfor trænet med en personlig træner en gang om ugen de sidste fem uger. Jeg prøver selv at få trænet lidt ved siden af, og jeg er glad for den slags træning, hvor man primært bruger sin egen kropsvægt og nogle få håndvægte.

Når min mor kommer på besøg fra Island, har hun altid en islandsk fiskeolie med til mig, som jeg tager hele året rundt. Fiskeolie er især godt til at modvirke træthed om vinteren, og jeg kan mærke stor forskel, når jeg ikke får taget mit daglige tilskud.”

mac og Lancome © Petra Kleis
7 / 7

HVAD BESTÅR DIN MAKEUP AF?

“Jeg bruger en anelse pudder fra Sensai til at udjævne hudtonen, da jeg har fået lidt pigmentforandringer. Jeg bruger også altid mascara og er glad for Lancômes Hypnôse volume-à-porter. Til dagligt tegner jeg også mine bryn op med en bryn-tusch fra & Other Stories, hvor jeg tegner små strøg i det yderste af brynene. Jeg foretrækker en bryn-tusch, fordi den giver et mere holdbart resultat end en fast brynfarve, som har det med at drysse i løbet af dagen.”