© Anna stokland

Kan du gætte, hvilket dyr der har inspireret årets mest populære frisure?

Flere end 8 millioner har allerede søgt på billeder af frisuren, der har taget TikTok med storm, og som er inspireret af et velkendt dyr fra havets dyb.

I år ser vi mange spændende nye frisurer – formentlig hjulpet godt på vej af, at mange har haft en trang til at ryste de seneste to corona-år af sig og markere hverdagens tilbagekomst med et helt nyt look. Vi ser derfor en del variationer af pager, nye hårfarver – og også denne fremadstormende frisure, som i skrivende stund har flere end otte millioner søgninger på det sociale medie TikTok.

Som en blæksprutte

Den frisure, der lige nu ser ud til at blive en af 2022’s mest populære, er en, som er inspireret af et dyr fra havets dyb: blæksprutten. Frisuren går på engelsk under navnet octopus haircut, fordi det er en klipning bestående af pandehår og dertilhørende rækker af korte etager, som bølger og stritter – lidt ligesom blækspruttens arme.

Frisuren tog til i popularitet, efter at sangerinden Billie Eilish sidste år delte et billede af sig selv med looket, vi nu kender som ocotpus hair. Også modellen Kaia Gerber har vist sig med frisuren, som på TikTok kun vokser i antallet af søgninger.

Antallet af søgninger på redskaber til at style håret i stil med den populære frisure er også støt stigende på TikTok, på trods af at styling stort set ikke er nødvendigt, så længe du er blevet klippet hos en dygtig frisør, der formår at klippe de rette lag. Derfor rådes der også til, at det bedste resultat kommer ved bare at lade håret lufttørre, da etagerne så vil komme til deres ret helt selv.

Dermed er octupus hair-frisuren også god til dig, som ikke orker at at style håret hver dag. Til gengæld skal du nok regne med at skulle forbi frisøren hver tredje til femte måned for at holde pandehår og etager ved lige.

Frisuren kan klippes i både langt og pagekort hår, men er mest velegnet til glat eller bølget hår, da etagerne vil forsvinde i et tæt krøllet hår. Er du indehaver af mange krøller, kan du finde inspiration til nogle af årets andre populære frisurer her.