© Anna Stokland

Kate Moss har netop genoplivet denne nostalgiske og supernemme frisure

En af 2000’ernes mest populære frisurer, som du selv kan sætte på fem minutter, er nu på vej tilbage takket være den ikoniske supermodel.

Leder du efter en cool frisure til forårets og sommerens fester, er der god grund til at lade dig inspirere af et af modehistoriens største ikoner: Kate Moss. I forbindelse med et galaevent til ære for den afdøde musiker Prince indtog hun nemlig den røde løber med en frisure, som engang kunne spottes overalt, og som efter 10 år i glemmebogen nu ser ud til at være tilbage. Og det er gode nyheder for alle, som ønsker en festlig frisure, der ikke tager mere end fem minutter at sætte.

Bølget strandhår

Du kan måske huske, hvordan alle i 2000’erne hamstrede saltvandsspray i et forsøg på at skabe det perfekte beach-hår? Det vil sige hår, som ligner, at man kommer lige fra en frisk tur i havet. Dette look har Kate Moss netop genoplivet, som du kan se i videoen ovenfor. Det er en frisure, som var alle vegne tilbage i 2000'erne – og en af grundene til lookets store popularitet, udover at det så flot ud, var, at det også er forholdsvist nemt at style. Alt efter dit ambitionsniveau kræver denne frisure nemlig ofte ikke meget mere end en saltvandsspray.

Sådan får du beach-hår på fem minutter

Den nemmeste måde at opnå de skødesløse bølger i håret er ved at bruge rigelige mængder saltvandsspray i hårets længder samt en anelse ved hårrødderne, hvis du ønsker ekstra volumen. Spray de forskellige sektioner af håret, sno håret i forskellige totter ved hjælp af dine fingre, og lad det lufttørre. Allerede efter fem minutter skulle det gerne give en del mere liv og bølger i håret. Prøv også at del din skilning lidt tilfældigt med en anelse svung i pandehåret, som set på Kate Moss.

Har du god tid og ønsker en større effekt, er den bedste måde at bruge et glattejern, som du laver S-formede bølger med i håret. Efter du har lavet dit ønskede antal bølger, kan du spraye med saltvandsspray og kramme håret lidt op med hænderne, hvilket vil give et mere tilfældigt og råt look.