fletninger frisure langt hår
© Anna Stokland

Nostalgisk frisure har fået comeback

Ser du også denne frisure overalt? Den populære og nemme frisure er allerede blåstemplet af den internationale modeverden, og vi spår den også stor succes herhjemme.

En nostalgisk hårtrend er begyndt at røre på sig igen. Det er en frisure, som har været væk længe, men som har fået fornyet aktualitet efter at være blevet set under de internationale AW20-modeuger. Nu er frisuren også nået til Danmark, hvilket er gode nyheder for alle os, der trænger til ny inspirationen, da den er mindst lige så nem at sætte, som den er effektfuldt.

Nostalgiske fletninger

Små fletninger i det løse hår, er en frisure, de fleste formentligt har prøvet kræfter med i de unge folkeskoleår, men i 2020 ser fletningerne igen ud til at være allemandseje – uanset alder. Genkomsten af den nostalgiske frisure begyndte allerede at røre på sig tilbage i januar, hvor den blev set under diverse AW20-modeuger. Her sendte blandt andre Max Mara og Zimmerman modeller ned ad catwalken med bølgende lokker og et par små fletninger, der var placeret tilfældigt rundt omkring i håret. Hos Max Mara var fletningerne hæftet med et rustikt bånd, og hos Zimmerman lod man enderne stå åbne for et mere organisk look.

Nem opgradering

De små fletninger giver en sød og nem opgradering af hverdags- eller festhåret, og de kan tilmed sættes på under fem minutter, hvilket formentlig har været med til fremme frisurens popularitet. Herhjemme er looket blandt andre set på Freja Wewer, der ligesom flere andre danske kvinder er blevet glad for det flettede look.

Vil du kopiere frisuren, bestemmer du selv mængden og placeringerne af fletningerne. Prøv gerne at flette så stramt som muligt, så de små fletninger sidder ordentligt fast. Ligeledes kan det være flot at hæfte fletningernes ender med hårspray frem for en elastik, men foretrækker du en elastik, så brug en diskret variant. Vælger du løsningen med hårspray, er det en god idé at spraye med en generøs mængde lak, og derefter filtre håret i fletningens enderne lidt sammen, da det fungerer som en naturlig lås på fletningen.