Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

pandehår langt hår © Wenn.com

Pandehår – de bedste slags pandehår til alle hårtyper

Langt pandehår, skråt pandehår eller krøllet? Pandehår giver enhver frisure et nyt og cool udtryk. Går du og overvejer en forvandling af det lange eller korte hår, så find inspiration i disse pæne look.

Skal der ske noget med din frisure, er pandehåret en god genvej, og der findes efterhånden et pandehår for enhver smag. Pandehår kommer nemlig i mange forskellige former og længder, og de sidste mange årtier har vi set alt fra tjavset gardinpandehår til det helt korte og tætte mikropandehår.

  • I 70'erne så vi for eksempel både langt og kort pandehår,
  • I 80'erne skulle pandehåret ligesom resten af håret være stort og crepet,
  • I år ser det hjemmeklippede pandehår ud til at blive et stort hit.

Er du klar på et nyt look, lister vi nu vores foretrukne pandehårs-frisurer, som du kan finde inspiration i, inden du næste gang sætter dig i frisørstolen med ønsket om en forvandling af det lange hår, den mellemlange page eller det helt korte hår.

kort pandehår baby bangs © Anna stokland
1 / 9

Kort pandehår

Det korte pandehår også kaldet mikropandehår har fundet vej tilbage til mode- og gadebilledet de seneste par år. Det korte pandehårs genopståen startede for et par år tilbage, da Prada sendte alle modeller ned af catwalken med overdimensionerede hårbøjler og ultrakort pandehår. Frisuren kræver ganske vist en portion mod men er til gengæld en virkelig smuk frisure til både kort og langt hår.

krøllet hår pandehår og page © Anna stokland
2 / 9

Bølget pandehår

Lad det være slut med at glatte dit pandehår – eller resten af dit hår for den sags skyld. I år er der fokus på at lade håret have sit eget liv, og du kan derfor med fordel omfavne dine naturlige bølger, som giver et lige dele elegant og skødesløst udtryk til pandehåret.

Langt pandehår fejet til siden © Wenn
3 / 9

Langt skråt pandehår

Pandehår behøver faktisk ikke at kredse om panden. Du kan prøve med langt pandehår, som falder lige akkurat under dine kindben, og giver mere form og frisure til langt hår og fremhæver dine ansigtstræk. Er du ikke helt klar til at tage springet og få "rigtigt" pandehår, kan du derfor starte med at få langt pandehår, som er fejet til den ene side. Det vokser nemlig hurtigt ud igen, hvis du finder ud af, at pandehår alligevel ikke var din ting. Det lange pandehår giver desuden også en sjov detalje til for eksempel en knold eller hestehale, hvor det kan hænge løst foran i en sideskilning eller delt på midten i to 90'er-inspirerede totter.

gardin pandehår © Anna stokland
4 / 9

Gardinpandehår

De såkaldte 'curtain bangs', som på dansk går under navnet gardinpandehår, er en af de meste klassiske frisurer i pandehårs-kategorien. Dette pandehår har været populært siden 1960'erne, hvor blandt andre den franske skuespillerinde Brigitte Bardot var med til at udødeliggøre det lange pandehår klippet i skrå etager. Udover at være en meget klædelig type pandhår er det også en praktisk frisure, da denne type pandehår kræver meget lidt styling.

krøllet pandehår til alle slags krøller © Wenn
5 / 9

Krøllet pandehår

Pandehår og krøller kan også sagtens gå hånd i hånd, uanset om du er indehaver af store bølger eller små slangekrøller. Det store krøllede hår og pandehår var desuden en populær genganger til samtlige AW20-modeuger, og har du stort krøllet hår, så lad det komme til sin ret i år med masser af fugt i længderne.

pandehår tjavset © Anna Stokland
6 / 9

Tjavset pandehår...

... lyder umiddelbart ikke som noget at stræbe efter, men det er faktisk en af årets største frisurer. Det kommer sig af, at det er den type pandehår, som er nemmest at klippe selv, hvilket mange tog til sig under corona-nedlukningen inklusive stjerner som Bella Hadid og Rosalía. Dette pandehår er desuden godt til dig med fint hår, da det ikke kræver tykt hår for at se godt ud.

skarpt pandehår © Anna stokland
7 / 9

Langt skarpt pandehår

Det klassiske pandehår, der lige netop dækker øjenbrynene, giver kant til dit look. Det oplagte valg til dig med glat hår – eller med en forkærlighed for glattejernet.

Pandehår Alexa chung og hår © Wenn.com
8 / 9

Langt pandehår, der indrammer ansigtet

Det lange pandehår, som er delt på midten og hænger i lange etager, passer til de fleste ansigtsformer, og er en smart overgangsfrisure at ty til, når du skal gro dit pandehår ud igen.

Pandehår © Wenn.com
9 / 9

Tæt pandehår

Denne frisure er en af de mest klassiske slags pandehår. Det er et pandehår, som klippes lidt over brynene og gerne med så meget af det forreste hår som muligt, så det får en god tykkelse og et tæt udtryk. Vælger du denne variant, skal du dog være opmærksom på, at den kræver ret meget vedligeholdelse og skal klippes mindst hver tredje måned.