© Anna Stokland

Prisvenligt produkt redder dit hår, imens du bader

Vil du være sikker på, at håret ikke tager skade af pool og saltvand, så husk lige dette smarte tip.

Uanset om du bader herhjemme i Danmark eller er så heldig at være kommet en tur til udlandet, er en ting sikkert: De mange badeture i saltvand og pool er forfriskende, men opslidende for håret. Begge dele vil i kombination med solens stråler udtørre håret og føre til knækkede hårspidser og hårfarve, som ændrer nuance til en mere gullig, grønlig eller rødlig tone.

Heldigvis er der et simpelt og prisvenligt tip, som over en lang sommer kan spare håret for meget skade.

Husk hårkuren inden din dukkert

Normalt er hårkur forbeholdt bruseren, hvor den bruges som en afsluttende kur efter shampoo og balsam, men den kan også bruges som en leave in-kur inden badeturen. Ved at have hårkur i hårets spidser, er hvert hårstrå allerede mættet og vil derfor ikke suge lige så meget udtørrende saltvand eller klorholdigt poolvand til sig. Sidstnævnte vil ikke bare udtørre, men kan også ændre farven på lyst hår, som i værste tilfælde bliver mere grønligt.

Ved at bruge hårkur eller en dybdevirkende balsam på strandturen, vil du desuden få endnu bedre virkning fra solens varmen. Normalt vil varmen fra solen kun udtørre, men i kombination med et fedt plejeprodukt gør varmen, at fugten trænger dybere ind i hårstråene med det resultat, at du får mere velplejet hår.

Sådan gør du

  • Gør længderne af dit hår vådt med lunket vand. Fordel nu en god mængde hårkur i de våde længder.

  • For at sikre dig, at din hårkur bliver i håret, selvom du tager en eller flere dukkerter, er det bedst at samle håret i en stram knold eller fletning – det skjuler også, at længderne er fedtede.

  • Har du mod på en wet look-frisure, kan du også vælge at gøre hele håret vådt og både fordele hårkur på toppen af hovedet og i hårets længder. Skrab dernæst håret tilbage i en stram knold. Det giver et cool look, som samtidigt plejer håret på toppen af hovedet.

  • Når din strandtur er slut, kan du skylle det resterende produkt ud af håret, og så har du lækkert velplejet hår.

Vil du prøve, finder du her tre gode og prisvenlige bud til dit strandhår, som byder på masser af plejende ingredienser.