Royal core
© H&M

Royal frisure vinder frem i 2021

Du har formentligt også set med på den uhyre populære serie, som nu har inspireret til hårtrenden ved navn royal core.

Bor der en lille royalist inde i dig, bød 2020 formentligt på lidt flere lyspunkter for dig end hos gennemsnittet. Det skød nemlig frem med tv-serier og film med diverse kongehuse og eventyr i fokus. Tænk bare på den længe ventede fjerde sæson af The Crown, som denne gang omhandlede Prinsesse Diana eller Netflix' seneste hit Bridgerton, der bød på magtfulde dronninger flankeret af intens romantik. Både herhjemme og i udlandet har mange været mindst lige så vilde med seriens kostumer som med selve historien – og særligt de kvindelige karakterers brug af håraccessories har været med til at puste nyt liv i en royal hårtrend.

Håndplukket til dig

Royal core …

… er navnet på trenden, hvor hårbøjler med perler, pailletter eller finurlige krummelurer igen har fundet vej til toppen af vores hoveder. De pyntede hårbøjler har før været fremme, og bedst da man troede, de var på vej ned i gemmerne, ser de nu ud til at blive omdrejningspunkt for en af 2021's største hårtrends.

De perlebesatte hårbøjler ligner til forveksling de accessories, du finder i Bridgerton, hvor flere af de kvindelige karakterer optræder med overdådigt hovedpynt i form af hårbøjler og nogle gange diademer.

I USA er fascinationen af de royalt-inspirerede hårbøjler også taget til, efter Disneys genudgivelse af 90’ernes genindspilning af filmen Cinderella med sangerinderne Brandi og Whitney Houston på rollelisten. I den forbindelse har mange delt billeder af en ung Brandy Norwood i rollen som Askepot med lyseblå tylkjole og diadem i håret med hashtagget #royalcore.

Hårbøjlerne, som ligner noget, der er hentet ud af 1800-tallets Europa, spiller også en central rolle i H&M’s nye designsamarbejde med Simone Rocha, hvilket vidner om, at trenden fortsat vinder frem i 2021. Vil du hædre din indre royalist og give frisuren et festligt islæt, har vi fundet tre gode bud på royal core-hårbøjlerne.