Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

klip håret selv langt hår © Anna Stokland

Så let klipper du selv håret med dette trick

Vil du gerne skippe turen til frisøren og tage saksen i egen hånd, guider vi til metoden, som er gået viralt, fordi den skulle give pæne spidser på kun fem minutter.

Rækker budgettet eller tiden ikke til en tur til frisøren på trods af, at håret er blevet en anelse for langt, og spidserne godt kunne trænge til en kærlig overhaling?

Det er formentligt en situation mange af os kender til. Men læs lige med her, inden du selv tager det første og uigenkaldelige saksetag. En frisør kan nemlig ikke hjælpe dig med at klippe håret tilbage, hvis først du har klippet for meget af.

Men er du villig til at tage saksen i egen hånd og løbe risikoen, findes der heldigvis en metode, som skulle gøre hjemmeklipningen en anelse mere overskuelig og sikre dig et tilfredsstillende resultat.

Enhjørning-metoden ...

... Er navnet, som en meget populær klip selv-metode går under online. Metoden har vundet frem i USA under corona-nedlukningen, fordi den er forholdsvis let at følge og er utroligt tidsbesparende. Den tager ikke meget mere end fem minutter at udføre. Metoden er dog bedst til dig med langt eller mellemlangt hår, da den kræver, at du kan samle håret i en hestehale i panden, som skal kunne nå fra nakken og frem foran dit hoved – deraf navnet enhjørning. Søger du på det engelske navn unicorn-method, vil du finde billeder af kvinder med hestehaler, der er trukket frem i panden lidt a la en enhjørning.

Selvom det ser fjollet ud, giver det god mening at klippe håret på denne måde, fordi det giver en klipning med en lidt blødere tekstur og et mere professionelt og langt sikrere resultat, end hvis du bare klipper i det løse hår med en saks. Ønsker du til gengæld en helt lige klipning uden lag, skal du ikke vælge denne metode, da den netop giver tekstur, forskellige længder og en anelse spil i håret.

Metode

  • Start med at rede håret helt ud. Start i længderne og arbejd dig op, så du ikke knækker alt for mange hår undervejs. Dit hår skal være helt tørt, da det kan gå galt, hvis du klipper i vådt hår. Vådt hår bliver nemlig ofte en anelse kortere, når det tørrer. Dette gælder især for dig med krøller, da et krøllet hår bliver markant kortere, når først håret tørrer, og krøllerne falder på plads igen.
  • Læn hovedet fremover og saml håret i en elastik i panden. Når først håret er samlet, kan du nu måle dig frem til den ønskede længde ved at holde fast i enden af hestehalen, imens du kigger ind i spejlet og vurderer, hvor meget der skal klippes af. Er du i tvivl, så start forsigtigt ud, og klip ikke mere af end to til tre centimeter.
  • Når først du har besluttet dig, skal du sætte din anden elastik lige over det punkt, du gerne vil klippe af. Sørg for at sno elastikken godt fast, så den ikke glider op, og du pludseligt kommer til at klippe mere af end beregnet.
  • Nu skal der klippes. Med ét lige saksetag skal du klippe håret af under nummer to elastik, som du netop har fæstnet i hestehalens ende. Det er derfor vigtigt, at du har en skarp saks, fordi den skal kunne klare at klippe gennem én samlet tot af hår.

Ekstra tip
I princippet kan du holde her og bare løsne hestehalen og lade håret falde på plads igen. Men ser klipningen lidt for skarp ud, når først håret er slået ud, så saml det igen i en enhjørning-hestehale i panden. Hold dernæst enden af hestehalen med dine spidser fast mellem fingrene. Klip nu en anelse op i spidserne ved at klippe med lodrette saksetag ind i spidserne. Det giver en lidt blødere finish på dine hårtotter, så det ikke ser for lige og nyklippet ud. Løsn håret og gentag eventuelt processen, hvis du synes, der skal mere spil i hårets ender.

Mere om Hår? Få Costumes nyhedsbrev