© Anna Stokland

Så let klipper du selv håret med dette trick

Orker du ikke lige turen til frisøren? Tag saksen i egen hånd og følg med når vi guider til metoden, der giver pæne spidser på kun fem minutter.

Kniber det enten med tiden eller budgettet, når det handler om en tur til frisøren på trods af, at håret er blevet en smule for langt og at særligt spidserne trænger til en kærlig hånd? Det er formentlig ikke en situation, du står alene i, men inden du griber fat i saksen og klipper løs, bør du lige læse med herunder. En frisør kan nemlig ikke hjælpe dig, hvis du først har klippet for meget af og fortryder bagefter.

Er du villig til at tage saksen i egen hånd og eksperimentere med lokkerne, findes der heldigvis en metode, som skulle gøre den risikofyldte hjemme-klipningen mere overskuelig og sikre dig et tilfredsstillende resultat.

Enhjørning-metoden ...

... Er navnet på en meget populær klip-selv-metode. Metoden blomstrede frem i 2020 i USA under corona-pandemien, da alle frisører med god grund var midlertidigt nedlukket, og folk derfor blev desperate for at ty til alternative hjemmeklipninger. Dette betyder dog ikke, at metoden ikke stadig er et fantastisk alternativ i dag til den professionelle frisørstol.

Metoden er forholdsvis let at følge og er utroligt tidsbesparende, da den ikke tager mere end fem minutter at udføre. Den fungerer bedst til dig med langt eller mellemlangt hår, da den kræver, at du kan samle håret i en hestehale i panden, som skal kunne nå fra nakken og frem foran dit hoved – deraf navnet enhjørning.

Selvom det ser fjollet ud, giver det god mening at klippe håret på denne måde. Det giver først og fremmest klipningen en blødere tekstur, men resultatet bliver også mere professionelt og langtidsholdbart sammenlignet med metoden, hvor du klipper dit hår hængende løst. Ønsker du til gengæld, at dit resultat bliver snorlige og uden lag, er denne metode nok ikke noget for dig, da den netop giver tekstur, forskellige længder og en anelse spil i håret.

Metode

  • Begynd med at rede håret igennem, så det er nemt at arbejde med. Her er det vigtigt, at dit hår er helt tørt – hvis du klipper i vådt eller fugtigt hår, kan det nemmere gå galt. Vådt hår bliver nemlig ofte en smule kortere, når det tørrer. Dette er især vigtigt for dig med krøller, da krøllet hår har en tendens til at blive markant kortere, når først håret er tørt, og krøllerne er faldet på plads.

  • Bøj dig forover og saml al dit hår i en elastik i panden. Når dit hår er samlet, kan du nu vurdere, hvor lang din ønskede hårlængde skal være. Det gør du ved at holde fast i enden af hestehalen, mens du kigger dig i spejlet og vurderer, hvor meget der skal af.

  • Når du er tilfreds med længden, er det tid til at sætte elastik nummer to. Du skal placere elastikken lige over det punkt, som du har bestemt dig for at klippe af. Sørg for at sno elastikken godt fast, så den ikke glider – ellers kan du nemt komme til at klippe mere af, end du først havde planlagt.

  • Nu skal der klippes. Klip håret af lige under det punkt, hvor du har placeret elastik nummer to. Det er bedst, hvis du kan klippe håret af i ét forsøg – så husk at tjekke op på, om din saks er skarp, inden du går i gang.

Ekstra tip

I princippet kan du stoppe her, løsne hestehalen og lade håret falde på plads igen. Hvis det færdige resultat ser lidt for skarpt ud, når du har frigjort håret fra elastikkerne, så skal du bare samle det i en enhjørning-hestehale i panden igen. Brug først dine fingre til at holde spidserne af hestehalen fast. Klip herefter en anelse op i spidserne ved at bruge små lodrette klip. Dette vil resultere i, at du får et blødere finish på dine ender, og etagerne i dit hår vil dermed have lettere ved at blende usynligt sammen, når dit hår hænger løst.

Hvis du synes, at der skal klippes mere af længden, så gentager du bare processen. Det er generelt en god idé at klippe lidt hår af ad gangen, hvis du er usikker på, hvor meget af længden, du ønsker at klippe af – husk: Du kan altid klippe mere af, men du kan ikke fortryde, hvis du har klippet for meget af til at starte med.