klip håret selv langt hår © Anna Stokland

Så let klipper du selv håret med dette trick

Vil du gerne skippe turen til frisøren og tage saksen i egen hånd, guider vi til metoden, som er gået viralt, fordi den skulle give pæne spidser på kun fem minutter.

Rækker budgettet eller tiden ikke til en tur til frisøren på trods af, at håret er blevet en anelse for langt, og spidserne godt kunne trænge til en kærlig overhaling?

Det er formentligt en situation mange af os kender til. Men læs lige med her, inden du selv tager det første og uigenkaldelige saksetag. En frisør kan nemlig ikke hjælpe dig med at klippe håret tilbage, hvis først du har klippet for meget af.

Men er du villig til at tage saksen i egen hånd og løbe risikoen, findes der heldigvis en metode, som skulle gøre hjemmeklipningen en anelse mere overskuelig og sikre dig et tilfredsstillende resultat.

Håndplukket til dig

Enhjørning-metoden ...

... Er navnet, som en meget populær klip selv-metode går under online. Metoden har vundet frem i USA under corona-nedlukningen, fordi den er forholdsvis let at følge og er utroligt tidsbesparende. Den tager ikke meget mere end fem minutter at udføre. Metoden er dog bedst til dig med langt eller mellemlangt hår, da den kræver, at du kan samle håret i en hestehale i panden, som skal kunne nå fra nakken og frem foran dit hoved – deraf navnet enhjørning. Søger du på det engelske navn unicorn-method, vil du finde billeder af kvinder med hestehaler, der er trukket frem i panden lidt a la en enhjørning.

Selvom det ser fjollet ud, giver det god mening at klippe håret på denne måde, fordi det giver en klipning med en lidt blødere tekstur og et mere professionelt og langt sikrere resultat, end hvis du bare klipper i det løse hår med en saks. Ønsker du til gengæld en helt lige klipning uden lag, skal du ikke vælge denne metode, da den netop giver tekstur, forskellige længder og en anelse spil i håret.