Så nem er frisuren, vi spår stor succes i 2021

Frisurens popularitet er vokset støt i 2020 og ser ud til at blive endnu større næste år, da den er lige så cool, som den er nem.

Covid-19 – eller rettere sagt de restriktioner, som er kommet i kølvandet på, at Danmark og resten af verden er midt i en pandemi – har ikke bare påvirket vores hverdag, men i høj grad også vores skønhedsvaner. Vi har tidligere skrevet om, hvordan man hos Matas.dk har set en stigning i salget af hudpleje og omvendt et fald i salget af makeup, hvilket kan aflæses som en klar konsekvens af, at livet pludselig primært skal leves inden for hjemmets fire vægge. Den nye virkelighed har også præget årets hårtendenser, som bød på en del hjemmegjorte styles. For eksempel det hjemmeklippede pandehår og hårfarver i vilde nuancer, som var lavet hos frisøren, men som helst skulle ligne noget, du selv havde farvet.

Påvirkningen fra corona ser ud til at blive ved med at præge vores valg af frisurer i 2021, hvor særligt én frisure vinder frem, fordi den kan holde sig pæn i lang tid og derfor ikke vil blive påvirket, hvis der pludselig igen går flere måneder uden adgang til landets frisørsaloner.

The shag

En af 70’ernes store hårtrends er tilbage i form af the shag, som er en frisure, der er kendetegnet ved sine mange etager og skødesløse udtryk. Den ikoniske frisure florerer allerede online og var også en populær genganger på catwalken under de internationale SS21-modeuger, hvor den blandt andet blev set hos Paco Rabanne og Balmain.

Nem frisure

Selvom frisuren ser kompliceret ud, er den overraskende nem at holde, når først frisøren har gjort sin del af arbejdet. Den kræver nemlig ikke meget vedligeholdelse, da du godt kan lade lagene og pandethåret vokse ud af sig selv, og den daglige styling er også minimal, da looket gerne skal se så tilfældigt ud som muligt. Oftest vil den ikke kræve andet end lidt tørshampoo i det forreste hår på dage, hvor du ønsker lidt mere volumen.

De mange etager giver desuden et mere spændende udtryk til for eksempel langt hår og tilføjer samtidig mere volumen til håret, fordi de korte etager giver mere spil til toppen og længderne. Frisuren er desuden velegnet til alle hårtyper, både det semikorte, mellemlange og helt lange, ligesom den både er flot til krøllet og glat hår.

Overvejer du frisuren, som ser ud til at blive 2021’s svar på 90’ernes The Rachel, er her nogle inspirationsbilleder af cool kvinder, som allerede har fået den effektfulde, men nemme frisure.