Langt hår - så ofte skal hår klippes hos frisøren
© Wenn.com

Så ofte skal du klippes

Frisøren giver dig svar på, hvor ofte du skal forbi salonen, og gør dig klogere på, om håret faktisk vil vokse hurtigere af at blive klippet

Der findes lige så mange råd om hår, som der findes hårfarver. Derfor forsøger vi nu at rydde ud i myterne, og give dig svar på præcis, hvor ofte du bør lægge vejen forbi frisøren.

Vi har rådført os med frisør Salli Anderschou, der er medejer af salonen Freund, og hendes svar vil især være en øjenåbner for dig, som ønsker langt og sundt hår.

Psst ... Denne almindelige fejl ødelægger dit hår

HVOR OFTE BØR MAN BLIVE KLIPPET?

“Det kan variere fra frisure og hårtype, men har du kort hår, vil jeg anbefale at gå til frisøren hver sjette uge. Har man langt eller skulderlangt hår, vil fire gange om året fungerer godt for de fleste – med få undtagelser. Nogle af mine kunder kan sagtens nøjes med én gang om året, mens andre må gå oftere end fire gange. Det afhænger af din hårtype og hårets tilstand. Nogle har eksempelvis tendens til tørt hår fra naturens side eller som følge af skader fra varme stylingredskaber eller farvebehandlinger, og her kan det være nødvendigt at klippe håret oftere, hvis spidserne skal se friske ud.”

HVAD MAN KAN SELV GØRE FOR AT FÅ LANGT HÅR?

“Det kan gøre en stor forskel at vælge de rigtige plejeprodukter – og at kende til den korrekte brug af dem. Jeg vil også råde til, at man går fast hos den samme frisør, så I sammen kan lægge en plan for, hvor ofte du bør klippes, og hvilke plejeprodukter du bør bruge. Hvis du afprøver nye frisører hver eneste gang, du skal klippes, kan det blive en udfordring at få langt hår. Det skyldes, at de fleste frisører gerne vil give førstegangskunder en frisk start og lave en god form på håret, og så vil der typisk blive taget lidt mere af håret, end hvis du går hos en, der kender dit hår.”

ER DET SANDT, AT HÅRET VOKSER HURTIGERE AF AT BLIVE KLIPPET?

“Det er en myte, at hår vokser hurtigere, fordi man får klippet spidserne. Men det er ikke helt løgn,at hårets længde også påvirkes af, hvor flittig du er til at besøge frisøren. Det skyldes, at spidserne filtrer, når de er slidte, og det leder til knækkede spidser, som gør, at håret ikke bliver længere. Ligeledes kan spaltningen i spidserne også trevle de enkelte hårstrå op i længderne, og gøre hele håret tyndere og mere slidt at se på.”