Undgå grønt hår fra poolen, og få lige så skønt hår som Kendall Jenner
© Wenn.com

Sådan beskytter du håret fra poolvandet

Sol, sommer – og grønt hår. Undgå skader fra swimmingpoolen med den bedste beskyttelse til håret, og få det bedste tip til at slippe af med den grønne farve, når først skaden er sket

Er du en af de heldige, som snart skal på sommerferie, bør du være opmærksom på én ting: Poolen. Her tænker vi særligt på den effekt, som det klorholdige poolvand kan have på både hår og hårfarve. Det er nemlig surt at erhverve sig en ufrivillig souvenir i form af grønligt hår fra afkølende svømmeture.

Heldigvis kan grønne lokker undgås, eller minimeres når først skaden er sket, med disse fem råd.

Psst ... Husk solbeskyttelsen til ferien med de 5 bedste solcremer til ansigtet

Gør håret vådt inden din dukkert

Da dine hårstrå, og især det slidte hår, er meget porøst, vil tørt hår straks suge poolvand til sig. Er håret allerede vådt, inden det kommer i poolen, vil hårstråene være fyldt ud med rent vand, og derfor optage mindre af det skadelige poolvand. Derfor skal du altid gøre håret vådt, inden du går i poolen.

Vil du være ekstra påpasselig, så hav en balsam, som du putter i håret, hver eneste gang du skyller det. Balsam vil lægge hårets skællag ned og lukke hårstråene, og yder ekstra beskyttelse imod den grønne pool-effekt.

Op med håret

Slidt hår er særlig modtageligt for udefrakommende skade fra både sollys og poolvand. Da hårets ender består af det ældste hår, er spidserne altid den mest slidte del af håret. Derfor kan der være god grund til at sætte håret op, så de slidte spidser beskyttes og kommer i mindst mulig kontakt med vandet fra poolen.

Den rette beskyttelse

Både sol og klorholdigt vand er skrappe sager for håret, og bare 15 minutter i solen kan ændre din hårfarve. Sørg derfor for at investere i beskyttelse til håret, som forhindrer ændringer i hårfarven fra solens stråler og poolvandets kemiske sammensætning.

Her vil Balmain Hair’s Sun protection spray være en god hjælp at have med på solferien. Brug den flittigt, og som minimum før og efter hver eneste dukkert.

Swimmingpool og klor: Sådan undgår du at få grønt hår

Sun protection spray, Balmain Hair 269 kr. (forhandles hos udvalgte frisørsaloner)

Den vigtige hårvask

Husk at afslutte hver eneste badedag med en hårvask, så du får vasket al kemien fra poolvandet ud, og undgår at det bygges op i håret.

Når skaden er sket

Fik du ikke læst denne artikel i tide, hvorfor du nu er den uheldige indehaver af grønt hår, så fortvivl ej. Det kan nemlig reddes eller minimeres synligt ved at gøre følgende:

Sving forbi apoteket, og køb brusetabletter med enten Treo eller Aspirin. Opløs en enkelt tablet i et glas vand, og fordel væsken i dit tørre hår. Lad det trække i håret i ti minutter, og vask derefter håret som normalt.

Det skulle gerne reducere den grønlige farve, og når du er hjemme fra ferien igen vil mange frisørsaloner, herunder Studio Cim Mahony i København, tilbyde en behandling, der får håret og hårfarven tilbage i topform.

MERE FRA COSTUME