Flot hår, når du sover. perfekt hår med gode råd
© Anna Stokland

Sådan får du flot hår, mens du sover

Umuligt morgenhår? Med disse smarte råd ordner frisuren sig selv i løbet af natten, og du vil vågne op med perfekt hår.

Har du det også med at udsætte vækkeuret for mange gange, kender du nok også til følelsen af at have lidt for travlt om morgenen. Den manglende tid er især problematisk på dage, hvor man er vågnet op med umuligt og uregerligt hår, der bare ikke vil lystre. I sådanne situationer er fem minutter ikke altid nok til at få orden i sagerne – langt fra.

Heldigvis findes der en del tips og gode råd, som vil give dig pænt hår, lige fra du slår øjnene op om morgenen. Det er nemlig gode hårråd, som alle hjælper dit hår, mens du sover, så du kan vågne op med perfekt hår.

Er du træt af umuligt morgenhår, så find vores fem råd nedenfor, og få styr på håret – uanset om du søger efter råd til fylde, krøller eller glat hår.

Træt af at vågne op med kruset hår?

Er du træt af at vågne op med uglet og kruset hår? Så er der faktisk flere forskellige hjælpemidler, som kan afhjælpe det filtrede hår, og de er alle utroligt nemme.

Et af dem omhandler blandt andet at skifte dine pudebetræk i bomuld ud med et i satin, bambus eller silke. Satin, silke og bambus har alle en glat overflade, som skaber mindre friktion, og dermed færre filtreknuder i håret. Ligeledes giver de også mindre tørt hår end bomuld, som vil absorbere fugten fra dit hår og efterlade det tørt og kruset, hvilket er det perfekte udgangspunkt for at vågne op med uregerligt hår.

Skift derfor betrækket ud, og oplev, hvordan dit hår bliver mindre filtret, ligesom at du formentligt også vil opleve, at vågner op mere færre sovefolder i ansigtet – et normalt betræk folder mere og giver derfor flere furer i ansigtshuden modsat den glatte satin, som lader både hud og hår glide gnidningsfrit over puden.

Vågn op med perfekte bølger i håret

Det lyder måske som en utopi, men det er faktisk muligt at opnå perfekt bølgede lokker på næsten ingen tid ved hjælp af dette smarte tip.

Alt, du skal gøre, er at dele dit let fugtede hår ind i to lige store sektioner ud fra din normale skilning og derefter sno håret i to store knolde, som du samler med en elastik. Lad knoldene sidde så længe som muligt, og som minimum indtil dit hår er helt tørt.

Tag derefter elastikkerne ud, red håret igennem med fingrene, giv det en gang hårlak, og så har du smukt, krøllet hår.

Mangler du volumen i håret?

Er du god til at skabe fylde foran i håret, men er ked af, hvor flat dit hår er bagpå – især efter, du har ligget på det over en helt nat? Så vil dette trick være en stor hjælp.

Alt, du skal gøre, er at lave en høj knold på toppen af hovedet, inden du går i seng, og når du så vågner næste dag og løsner knolden, vil du opleve at have fået meget mere fylde, både i siderne og bagtil.

Knolden vil desuden også forhindre dig i at ligge og rode rundt på dit hår, hvilket mindsker risikoen for både filtret og uglet hår.

Vågn op med sexet hår a la Kate Moss

Kate Moss er indbegrebet af sexet, skødesløst hår. Hun formår altid at have helt perfekt uglet hår, og med dette råd kan du forholdsvist nemt opnå samme frisure.

Frisuren skabes bedst ved at have 90 procent tørt hår, gå i seng som normalt og så alliere dig med en teksturspray morgenen efter, hvilket vil give sexet morgenhår hele dagen lang. Læs mere om tricket her.

Du vil gerne have glat hår

Har du omvendt det problem, at du gerne vil have en pause fra dit krøllede hår, men ikke har tid til at stå med glattejernet hver eneste morgen, findes der er metode, som ikke kræver varme med stylingredskaber.

Gå i bad et par timer før sengetid, vask håret, og afslut med balsam. Tør det derefter med håndklædet, så det stadig er godt fugtigt, men ikke drivvådt.

Sørg nu for at rede håret godt ud, helst med en børste med bøjelige børstehår, en såkaldt detangler, som er beregnet til at rede i vådt hår, så du ikke knækker for mange hår under processen. Når håret er helt redt igennem, skal du samle det i en helt stram hestehale, hvilket vil flade krøllerne ved hovedbunden ud. Sørg for, at håret ligger helt stramt ind til hovedbunden, og brug gerne din børste eller kam til at rede det på plads i den stramme hestehale.

Lad håret sidde i en time, og tag derefter elastikken ud igen.

Nu skal du påbegynde processen, som vil give dig helt glat hår næste morgen. Start med dit forreste hår og tag en tot på cirka to centimeters brede fra den ene side af håret og læg den hele vejen over hovedet, som ville du lave et hårbånd af hår. Fæstn hårtotten med hårnåle. Tag nu en en hårtot fra den anden side, og læg over hovedet til den modsatte side på præcis samme måde som før. Husk, at jo strammere du lægger hårlokkerne, jo glattere hår vil du få næste morgen. Forsæt med denne metode indtil du ikke har mere løst hår, og ligner en som har, hvad der bedst kan beskrives som en badehætte af hår.

Lad det nu sidde i minimum fem timer, og sov gerne med det. Næste dag kan du løsne hårnålene og nyde dit meget glattere hår.