Hårtab og tyndt hår - naturlig kur til det tynde hår
© Anna Stokland

Sådan får du fyldigere hår – helt naturligt

Er håret begyndt at tynde ud her på det sidste? Heldigvis er det et problem, som kan afhælpes med ingredienser fra køkkenet

Hårtab er oftest noget som associeres med ældre mænd, men flere kvinder kan med alderen også opleve at få tyndere hår og nogle får ligefrem kraftigt hårtab. Det kan blandt andet skyldes hormonelle påvirkninger, men selve hårstråene blive for de flestes vedkommende også tyndere og mere porøse med alderen. Heldigvis er der nogle gode råd du kan følge for at modvirke det tyndende hår – og de er endda ganske naturlige.

Psst ... Her er de 5 bedste hårprodukter ifølge Gigi Hadids frisør

Den rette kost

For at give dit hår de bedste betingelser til at vokse sig stærkt og tykt, skal du huske at indtage både protein, jern, zink og vitamin B12. Det får du blandt andet fra spinat, grønkål, nødder, bønner og fisk eller fra et tilskud med vitaminer til håret.

Eksfoliation

På ansigtshuden såvel som i hovedbunden vil en ugentlig eksfoliation med enten skrubbekorn eller frugtsyre sætte ny celleaktivitet i gang. Det giver en sundere hovedbund, og gør det nemmere for dine plejende shampooer at blive optaget af hårrødderne. Giv derfor dig selv en hovedbundsmassage, imens du allerede står i badet og masserer shampooen ind i håret. Du kan også lave en hjemmelavet hovedbundsscrub, som renser hovedbunden fri af døde hudceller, skidt og ophobede produktrester fra eksempelvis tørshampoo og hårlak.

Fugt

Husk også at pleje og tilføre fugt til de porøse hårstrå, for at modvirke at de knækker lige så ofte, hvilket kan få dit hår til at syne meget tyndere. Giv eksempelvis håret ekstra pleje ved hjælp af denne hårmaske, som tilmed skulle få håret til at vokse sig stærkere og længere på kortere tid. Og bedst af alt: Hårmaskens ingredienser er helt naturlige, og kan findes i frugtskålen og i dit køkkenskab.