Sådan får du smukkere hår ved hjælp af din føntørrer

Har du undret dig over, hvorfor du skal beskytte håret under føntørring, og hvordan du bedst styler håret med føntørreren, så læs med her

Her på Costume.dk har vi hårtema i hele marts måned, og derfor starter vi ud med et af de hårredskaber, som mange af os bruger, men som vi ikke altid får brugt optimalt – nemlig føntørreren.

Føntørren kan faktisk være nøglen til at skabe smukt og lækkert hår, men det kræver, at du bruger den rigtigt og husker at pleje håret undervejs.

For netop at blive klogere på føntørreren, og hvordan den bedst bruges, har vi interviewet frisør Rie Gerner fra en af Danmarks bedste frisørsaloner, Saco Hair.

Er det vigtigt at beskytte håret under føntørring?

“Ja, for føntørring skader faktisk håret lige så meget som et glattejern gør, og derfor er det også vigtigt at beskytte håret inden føn. For tiden er mit yndlingsprodukt Primer fra Lernberger Stafsing, som beskytter håret imod varme og sprayes i vådt hår inden føn eller glatning.

Hvordan får man mere volumen i sit hår?

“Vil du have mere fylde i håret, kommer du ikke uden om en føntørring. Brug eventuelt en skum, root lift eller saltvandspray for at stive håret lidt af inden føntørring.

Efter føn kan du bruge en tørshampoo eller volume-spray for at give håret endnu mere fylde.

Jeg selv er rigtig glad for hårpudderen fra One Dust, som bevarer fylden i det tørre hår"

Hvilken teknik skal man bruge til at føntørre sit hår?

“Man kan godt vende hovedet nedad, hvis man ikke er superhandy med føntørren og hårbørsten – sørg dog altid for at få fønnet dit pandehår i den rigtige retning først, så ikke det ikke står op i luften.

Et godt tip er at vende hovedet op igen, når der er omkring ti procent fugt tilbage i håret. Så er du sikker på at få skilning og pandehår til at lægge sig, hvor det skal.

Husk desuden at spørge din frisør til råds, så han eller hun kan vise dig den fønne-teknik, der passer allerbedst til netop dit hår."

Hvad er efter din mening den største føntørrerfejl?

“Rigtig mange føntørrer ikke deres hår færdigt og stopper, når der er cirka fem til ti procent fugt tilbage i håret. Hvilket gør, at hele føntørring er spildt, fordi er der bare den mindste smule fugt tilbage i håret, vil det ødelægge al den fylde, du lige har skabt.

Så husk at føntørre håret HELT tørt – især hvis det er fylde, du vil have.

Er du i tvivl om, hvorvidt håret er helt tørt, kan du blæse lidt kold luft på det, og så kan du helt sikkert mærke om det er tørt eller ej."

Hvordan skaber man et lækkert glat hår med en pæn poleret overflade?

“Det kræver et varmebeskyttende produkt, gerne en god hårolie, eventuelt et antifrizz-produkt og en god børste.

Se på dit hår som en grankogle, det har en masse små skællag, der ligger hele vejen ned ad hårstrået. Det er dem, du skal have lagt ned for at få et flot, blankt resultat.

Hold derfor føntørreren oppe ved hovedbunden, og blæs luften nedad mod spidserne, alt imens du kører igennem håret med en børste.

Sørg for at gentage denne proces på alle sektioner af dit hår."

Skal man bruge en børste under føntørring?

“Lærer du at bruge en børste, imens du føntørrer, vil det give en bedre føntørring, fordi du med en børste kan tvinge håret i den retning, du ønsker.

Du kan vælge at bruge en paddlebrush, rundbørste eller en halv rundbørste, alt efter om du har langt eller kort hår."

Dit bedste tip?

“Forsøg at lade være med at føntørre håret efter din skilning. Jeg selv fønner ofte hele håret frem i ansigtet, og laver det, der kaldes en wrap dry, hvor du ‘wrapper’ håret omkring hovedet og fønner hele håret fra side til side.

Denne metode skaber en flot fleksibilitet i håret, og tillader håret at falde i dets naturlige fald og giver god fylde i håret.

Prøv at søge på Youtube.com efter 'wrap dry’e hair', så bliver det nok lettere at kopiere denne metode derhjemme."

MERE FRA COSTUME