pandehår
© Zara

Sådan ser efterårets mest populære frisure ud

Frisuren, som ser ud til at blive sæsonens absolut mest efterspurgte, kan bæres af alle, er nem at holde og forandrer øjeblikkeligt hele dit look.

Ligesom at efteråret kalder på et skift i garderoben, ønsker mange også en forandring af frisuren. De solslidte lokker skal af, og i den forbindelse vil mange formentligt også bede om dette look.

Curtain bangs

Det klassiske pandehår, også kendt som gardinpandehår, hvis lange etager klæder alle, ser ud til at gøre et comeback dette efterår. Hvor vi de seneste par år har set et overtal af de mere ekstreme slags pandehår – både helt korte micro bangs og det tjavsede hjemmeklippede look – er det helt klassiske gardinpandehår tilbage.

Det er en frisure, der første gang vandt frem i 1960'erne, og som dengang var synonymt med den franske skuespillerinde Brigitte Bardot. Siden har det haft flere comeback-perioder, blandt andet i 00’erne, hvor alle gik til frisørerne med et inspirationsbillede af Alexa Chungs lange gardinpandehår.

I 2020 begyndte det langsomt at vinde frem igen, hvilket blandt andet stod klart, da Google udgav deres trendrapport, hvor spørgsmålet ‘How to style curtain bangs’, var på top fem over årets 20 mest googlede spørgsmål om hår.

I 2021 er gardinpandehårets popularitet ikke dalet, men derimod kun blevet mere efterspurgt. Nedenfor ses det på franske Jeanne Damas.

Hår-forvandling

I Hollywood har diverse stjerner ofte brugt det som en frisure, der markerer en forandring, da det netop giver et helt nyt look, uden at man behøver at gøre brug af mere drastiske metoder som for eksempel platinblond hårfarve eller at skulle klippe det lange hår af.

Er du klar på en hår-makeover, er det lange gardinpandehår et godt bud, da det passer til næsten alle hårtyper og ansigtsformer. Det er desuden et af de nemmeste former for pandehår at holde pænt, da det også er flot, når det begynder at vokse sig længere, og ikke kræver samme vedligeholdelse som pandehår, der er klippet kort eller lige over.