glat hår og krøller skal børstes med kam og vildsvinehår
© Anna Stokland / Sonia Rykiel SS18

Krøller eller glat hår? Sådan skal dit hår børstes

Forskellige hårtyper skal redes på hver deres måde, hvis du gerne vil undgå knækkede hår og krusede lokker

Du er måske allerede bekendt med,at du ikke må rede vådt hår, hvis du vil undgå unødigt mange knækkede hårstrå. Men dette er langt fra den eneste regel, du skal følge, når det gælder den korrekte hårbørstning. Derfor bør du læse med her, så du sikrer din hårtype den optimale pleje.

Den gyldne regel

For alle hårtyper gælder først og fremmest, at du ikke må starte med at rede hovedbunden og derefter tvinge børsten ned igennem diverse filtrede knuder i længderne. Det ender med et utal af knækkede hår og giver på sigt tyndere hår med en masse korte afstikkere. Du bør derfor starte med at rede håret nedefra, og langsomt arbejde dig op til hovedbunden, så du får minimerer mængden af knækkede hår.

Det glatte lag

Har du glat, fint oglangt hår er reglen, at du skal rede nedefra og op, og gerne med en børste lavet med naturhår. Naturhår er bedre til at affedte hovedbunden for de naturlige olier, hvilket gør, at der går længere tid imellem, at hovedbund og hår ser fedtet ud.

Bølgede lokker

Hvis du har krøller, bør du investere i en bredtandet trækam, som du reder håret med nedefra og op. Red gerne håret sammen med en leave in-balsam, så håret er ekstra medgørligt og ikke bliver tørt og kruset. Har du mange små slangekrøller, skal håret deles op i forskellige sektioner og redes meget forsigtigt. Krøller har tendens til at filtre mere og kan være mindre modstandsdygtige, hvorfor de hurtigere vil knække, når du er for hårhændet med friseringen.

For mere tekstur

Vil du gerne have hår med et smukt fald, skal du børste håret inden du går i bad, og vaske det forsigtigt i badet, så det ikke filtrer undervejs. Når du er ude af badet, skal du lade det lufttørre og ikke børste det, da det netop vil ødelægge den flotte tekstur, håret får af at lufttørre.