© Hasse Nielsen / Costume 168

Sådan sover du uden at rode dit hår

En god nats søvn har desværre ofte en dårlig effekt på frisuren. Men med simple tricks kan du vågne op med lokker, der sidder, som de skal

Hvad end der er tale om slangekrøller, bløde bølger eller en kraftig løvemanke, kræver krøllet hår en ganske særlig behandling. Og selv om det er vigtigt at få sin skønhedssøvn, og i særdeleshed, når man er kvinde, resulterer en god nats søvn ofte i et rod af krøller.

Heldigvis står damerne bag Naturally Curly klar til at dele ud af deres gode råd til krøllet hår. Med følgende fire tips kan du gå i seng og vågne op med lokker, der ikke filtrer.

Løs hestehale på toppen af hovedet

Frisuren, der også går under navnet pineapple, består i løst at samle dine krøller i en hestehale på toppen af hovedet med en scrunchie eller et pandebånd – alt afhængigt af, hvor tykt dit hår er. Målet er at skabe en frisure, som ligner en ananas.

Opsætningen beskytter dine krøller fra at blive mast, når du vender og drejer dig i løbet af natten. Og da dit hår løftes ved rødderne, vil du vågne op med masser af volumen.

Pudebetræk i satin

Et pudebetræk i bomuld absorberer al fugten fra håret og efterlader dine krøller tørre og krusede. Med et satin-pudebetræk er det derimod muligt at sove med løst hår, uden at vågne op med udtørrede eller filtrede lokker.

Hvis du har mod på det, kan du også vælge at sove med en satinhætte – det er måske ikke verdens mest sexede look, men det virker.

Fransk fletning

Hvis du elsker effekten af et krøllejernet, men gerne vil være foruden den skade, den påfører håret, så prøv at sove med en, to eller tre franske fletninger.

Frisuren skaber smukke bølger, og beskytter samtidig dit hår fra at gnide mod dit tøj og sengetøj.

Sæt dit hår med lidt hårspray, og flet lokkerne i franske fletninger inden sengetid.

Små fletninger

Hvis du endnu ikke mestrer den franske fletning, er små normale fletninger også en mulighed.

Du vælger selv, om du vil lave dem i vådt eller tørt hår, og fletningerne modarbejder sammenfiltring om natten.