© anna stokland

Saltvandsspray: Den nemmeste vej til smukt hår

Alle bør eje en saltvandsspray. Vi guider til, hvordan du bruger den til både at skabe volumen, tekstur og de smukkeste skødesløse bølger på mindre end fem minutter.

På dage, hvor håret ikke vil, som du vil, er det rart at kende de produkter, der kan hjælpe. Her kommer saltvandssprayen ind i billedet. Saltvandsspray er langt fra en ny opfindelse, men dens effekt er stadig lige så relevant, som da den første gang kom frem, fordi den har en flatterende effekt på de fleste hårtyper.

Hvad end dit hår er glat, og du savner volumen, eller stort og viltert, kan det fikset med et par pift saltvandsspray.

Her kan du finde ud af præcis, hvad en saltvandsspray er, hvordan du bruger den, og hvilke saltvandssprays, du skal gå efter.

Hvad er en saltvandsspray?

En saltvandsspray er et produkt, der, som navnet afslører, er udviklet til at give samme tekstur i håret som efter en dukkert i havet.

Mange oplever at have smukt hår med naturlige bølger, når håret har været i kontakt med saltvand. Denne effekt kan heldigvis også opnås uden en tur på stranden takket være saltvandssprays, som for alvor slog igennem i midt-00’erne.

Saltvandsprayen er siden blevet et populært produkt, som kan bruges i stort set alle hårtyper. Nogle saltvandssprays er baseret på salt, mens andre giver samme effekt uden brug af salt. Er dit hår meget tørt, bør du gå efter en mere fugtende variant eller eventuelt bruge en anelse olie i hårets spidser, inden du sprayer med saltvandsspray.

Sådan bruger du en saltvandspray

Saltvandsspray til tekstur

Bruger du din saltvandsspray for at få mere fald, skal den sprayes i tørt eller fugtigt hår. Brug den primært i hårets længder, og brug hænderne til at kramme den ind i håret. Jo mere du krammer håret op, desto mere tekstur vil du få.

Saltvandsspray til snoede bølger

Vil du have snoede bølger, skal saltvandssprayen fordeles i håret, og derefter skal du med fingrene sno forskellige sektioner af håret, som bagefter skal have lov at lufttørre.

Saltvandsspray til bølger

Du kan også fordele saltvandsspray i det løse hår, som du lige bagefter samler i en løs fletning. Behold fletningen, indtil produktet er tørret ind, og slip derefter håret løs for hår med mere fald og definerede bølger.

Saltvandsspray til volumen

Ønsker du godt med volumen, kan din saltvandsspray også bruges i det øverste hår ved hovedbunden, hvor du skal løfte håret op, og spraye produktet ind mod hovedbunden. Det vil give et løft til hårrødderne og give indtrykket af mere fylde.

Saltvandsspray til krøller

Saltvandsspray er desuden også fint til dig med krøller, fordi det fremhæver din naturlige tekstur. Spray det i længderne, og red forsigtigt igennem med en bredtandet kam. Har krøllerne tendens til at kruse, så husk som det sidste at krame en anelse olie ind i hårets længder.