© anna stokland

Se, hvilken skilning der passer til din ansigtsform

Side- eller midterskilning? Hvad enten du har en rund, firkantet, oval eller aflang ansigtsform, findes der en skilning, som passer til lige netop dit ansigt.

Midterskilning eller sideskilning? Det er kun et par centimeter, der adskiller de to måder at dele håret på, men alligevel er det netop den lille afstand, som gør en stor forskel for din frisure – uanset om håret er langt eller kort. Hårets skilning betyder derfor meget for dit udseende, fordi den alt efter placering kan være med til at bløde ansigtets skarpe kanter op eller omvendt definere bestemte områder.

Vil du have mest muligt ud af din skilning, er det en god idé at kende sin ansigtsform. Den er både behjælpelig til valg af frisurer og formen på dine øjenbryn.

Herunder har vi samlet de bedste tips, så du kan finde skilningen, der passer bedst til dig, uanset hvilken ansigtsform du har:

Skilning til rund ansigtsform
© Wenn.com

Rund ansigtsform

Den runde ansigtsform er kendetegnet ved fyldige kinder, en smallere pande og et rundt hageparti.

Hvis dit ansigt er rundt, vil det typisk klæde dig at dele håret i en midterskilning eller i en dyb sideskilning. Begge skilninger giver en illusion af længde, der bryder den runde form og skaber symmetri.

Derudover vil en mellemlang eller lang frisure være helt perfekt til den runde ansigtsform, da det åbner ansigtet op.

Hvis du drømmer om pandehår, bør du gå efter en skæv form fremfor den lige version. Et lige snit på pandehåret kan dele ansigtsformen uheldigt op og få ansigtet til at fremstå kortere.

Skilning til firkantet ansigtsform
© Wenn.com

Firkantet ansigtsform

Den firkantede ansigtsform er kendetegnet ved et bredt kæbeparti og en bred pande.

Har du et firkantet ansigt, kan du med fordel prøve en sideskilning med pandehår, da denne sideskilning vil tilføje blødhed til de skarpe konturer, der kendetegner den firkantede ansigtsform.

Dog er det vigtigt, at din sideskilning ikke er for dyb, da det i så fald vil forstærke vinklerne i det firkantede ansigt. Fokusér på at lade dit pandehår vinkle med dine kindben, så fokus bliver på kindbenene.

Skilning til oval ansigtsform
© Wenn.com

Oval ansigtsform

Den ovale ansigtsform er kendetegnet ved en smal pande, bredere kindben og en smal, afrundet hage.

Er du indehaver af en oval ansigtsform, kan du nemt prøve dig frem med de fleste typer skilninger, da den ovale ansigtsform er klædelig med alle slags skilninger. Derfor er det bare om at finde den, man bedst kan lide – eller prøve dem alle sammen efter behov.

Du kan også frit lege med hårlængderne og frisurer, så det er godt, at der er masser af nye spændende frisurer og hårfarver, som du kan lade dig inspirere af.

Skilning til lang ansigtsform
© Wenn.com

Lang ansigtsform

Et aflangt ansigt er kendetegnet ved, at du har omtrent samme bredde på pande, kindben og kæbeparti.

Hvis du har et langt ansigt, vil en høj sideskilning balancere længden af dit ansigt, og den vil bløde ansigtsformen op. Linjerne, der skabes med sideskilningen, er ideel til den lange ansigtsform og komplimenteres yderligere, hvis du vælger en blød frisure med for eksempel fine krøller eller naturligt fald.

For at bløde ansigtet op, er det godt med lidt fylde i håret. Det kan du opnå ved at få etager i håret, eller du kan få lavet pandehår, da det vil få dit ansigt til at se en anelse kortere ud.