Se, hvilken skilning der passer til din ansigtsform

Hvad enten du har en rund, firkantet, oval eller aflang ansigtsform, findes der en skilning, som passer til lige netop dit ansigt

Skilning til ansigtsform © Anna Stokland
1 / 5

Hårets skilning betyder meget for dit udseende, da den er medvirkende til at bløde ansigtets skarpe kanter op og definere bestemte områder.

Det er altid godt at kende sin ansigtsform, både når det kommer til frisurer og formen på dine øjenbryn. Herunder har vi samlet de bedste tips, så du kan finde skilningen, der passer bedst til dig.

Skilning til rund ansigtsform © Wenn.com
2 / 5

Rund ansigtsform

Den runde ansigtsform er kendetegnet ved fyldige kinder, en smallere pande og et rundt hageparti.

Hvis dit ansigt er rundt, vil det typisk klæde dig at dele håret i en midterskilning eller i en dyb sideskilning. Begge skilninger giver en illusion af længde, der bryder den runde form og skaber symmetri.

Derudover vil en mellemlang eller lang frisure være helt perfekt til den runde ansigtsform, da det skaber illusionen af et mere vertikalt ansigt og åbner ansigtet op.

Hvis du drømmer om pandehår, så gå efter en skæv form, fremfor den lige version. Et skævt pandehår vil bryde den runde ansigtsform, hvorimod et lige snit vil dele ansigtformen uheldigt op og få dit ansigt til at virke kortere.

Skilning til firkantet ansigtsform © Wenn.com
3 / 5

Firkantet ansigtsform

Den firkantede ansigtsform er kendetegnet ved et bredt kæbeparti og en bred pande.

Har du et firkantet ansigt, kan du med fordel prøve en sideskilning med pandehår, da den bløde sideskilning vil tilføje blødhed til det ellers firkantede ansigt.

Det er vigtigt at din sideskilning ikke er for dyb, da det i så fald vil forstærke vinklerne i det firkantede ansigt. Fokusér i stedet på at lade dit pandehår vinkle med dine kindben, fremfor at fremhæve det i forvejen markante kæbeparti.

Skilning til oval ansigtsform © Wenn.com
4 / 5

Oval ansigtsform

Den ovale ansigtsform er kendetegnet ved en smal pande, bredere kindben og en smal afrundet hage.

Hvis du er så heldig at være beriget med en oval ansigtsform, kan du nemt prøve dig frem med de fleste typer skilninger. Den ovale ansigtsform er klædelig med alle slags skilninger, så det er bare om at finde den man bedst kan lide – eller prøve dem alle sammen efter behov.

Du kan også frit lege med hårlængderne og frisurer, så det er godt, at der er masser af hårtrends, som du kan lade dig inspirere af.

Skilning til lang ansigtsform © Wenn.com
5 / 5

Lang ansigtsform

Et aflangt ansigt er kendetegnet ved cirka samme bredde på pande, kindben og kæbeparti, der fylder cirka lige meget i ansigtet.

Hvis du har et langt ansigt vil en høj sideskilning balancere længden af dit ansigt, og en midterskilning vil bløde ansigtsformen op. Linjerne, der skabes med sideskilningen er ideel til den lange ansigtsform og komplimenteres yderligere, hvis du vælger en blød frisurer med for eksempel fine krøller eller naturligt fald.

For at bløde ansigtet op, er det godt med lidt fylde i håret. Det kan du opnå ved at få etager i håret, eller du kan få lavet pandehår, da det vil få dit ansigt til at forekomme kortere.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Hår? Få Costumes nyhedsbrev