Skandinavisk frisure er blevet et hit i USA

Først var det det kommunefarvet hår, som blev kopieret af de amerikanske kvinder, og nu er det en særlig styling, som fremhæves af amerikansk Vogue.

Selvom Danmark ikke fylder meget på landkortet, efterlader vi alligevel et indtryk i både mode- og skønhedsverdenen. Danske designere har længe været populære hos nogle af de største udenlandske stjerner, heriblandt Kardashian og Jenner-søstrene som flere gange har vist sig i dansk design. Og nu er turen kommet til vores hår, da der ifølge amerikanske Vogue findes en særlig måde at style håret på, som de kalder for the scandi wave.

Skandinaviske bølger

På Vogue.com finder du lige nu en artikel om de fem cool frisurer, de fremhæver for sommeren 2022, og her har the scandi wave sneget sig ind. Det er et look med løst hår, en tilfældigt placeret midterskilning og bløde, underspillede bølger – lidt ligesom det hår man får, når man bare lader lokkerne lufttørre. Det er med andre ord et meget naturligt og tilfældigt look, hvilket mange danske kvinder selv lader frisuren præge af. Det skal nemlig helst være nemt, når danske kvinder sætter håret, og denne tilgang er amerikanerne nu klar til at kopiere.

© Anna Stokland

Ovenfor ser du et fint eksempel på de såkaldte scandi waves, som blev vist til danske A. Roge Hove catwalkshow i sommers. I artiklen råder Vogue.com til, at man selv kan lave de naturlige bølger ved hjælp af at bukke et par tilfældige lokker med et glatte-eller krøllejern og så bagefter rode godt op i håret, så du ikke får et stylet look, men derimod et skødesløst skandinavisk og nu verdensberømt look.