Få smukt og velplejet hår som en supermodel. Her er det smukke Anja Rubik backstage til Stella McCartney forår/sommer 2010.
© Scanpix

Skønheds-redaktørens tip: 6 trin til et sundere hår

Få glansfuldt hår med blandt andet B-vitaminer og hårkur. Se, hvordan du plejer dit hår bedst muligt

Er dit hår blevet tørt og mat af den lange vinter? Så fortvivl ikke, for Costumes skønhedsassistent Rosa Tauber Petersen har 6 tips til, hvordan du får et sundere hår:

1: Dit hår har brug for ekstra pleje efter en lang og kold vinter. Du kan blandt andet pleje dit hår indefra med B-vitaminer. De giver dig nemlig stærkt og glansfuldt hår. Du får blandt andet B-vitaminer gennem mælkeprodukter, grønsager og fuldkorsprodukter. Hvis du ikke føler, du får nok gennem din kost, kan du supplere med en vitaminpille.

2: Hvis du er i svømmehallen, så tag en hårkur i håret, og sæt dig ind i saunaen. Varmen gør, at din hårkur bliver ekstra effektiv. I varmen åbner dine hårstrå sig, og derfor er de mere modtagelige overfor produktet.

3: Brug ikke hårkur den dag, hvor du skal i byen eller sætte dit hår. Hårkur kan gøre håret tungt.

4: Hvis du skal på solferie, så begynd med at forebygge udtørring af dit hår allerede nogle uger før, du skal af sted.

5: For at forbygge tørt hår er det vigtigt, at du ikke vasker dit hår eller føntørrer det hver dag. Det er en god idé kun at vaske dit hår to til tre gange om ugen. Og når du skal føntørre dit hår, så husk at bruge et produkt, der beskytter mod varme.

6: Følg altid anvisningerne om, hvor meget du skal bruge af de forskellige produkter. Mere produkt har nødvendigvis ikke en bedre virkning.