© anna stokland

Stjæl frisørens allernemmeste stylingtip

Vil du lære at style håret på fem minutter uden at skulle kæmpe med rundbørste eller glattejern, så lad dig inspirere af dette tip, der er så enkelt, at alle kan være med.

Lækkert stylet hår er formentligt noget, de fleste af os gerne vil have. Desværre kan det nogle gange være ret svært at håndtere de forskellige stylingredskaber. Derfor kan det være fordelagtigt at kende de tips, som giver smukt hår – uden at du skal have en frisøruddannelse bag dig.

Det gælder også følgende stylingtrick, som mange frisører bruger, når håret skal have et skødesløst, bølget look, som fremstår stylet. Tricket er så nemt, at alle kan være med.

Brug din diffuser

Alt, dette tip kræver, er langt eller skulderlangt hår, en leave in-balsam og en hårtørrer med en såkaldt diffuser.

  • Er ønsket at have stylet hår med pænt samlede spidser, skal du fordele lidt leave in-balsam i spidserne af håret, som skal være næsten tørt eller helt tørt, sno håret til en samlet snoning, som derefter lægges eller stoppes ned i åbningen af din diffuser, alt efter om den er flad eller har et hul i midten.
  • Dernæst skal du tænde føntørreren for fuld varme og lade varmen gøre arbejdet for dig i et til tre minutter.
  • Sluk nu for den varme luft, og tænd i stedet den kolde luft, imens håret stadig er nede i diffuseren. Kulden fæstner den form og de snoninger, som varmen forinden har skabt i dit hår.

Når du tager håret ud af diffuseren, vil du have smukke bølger og fald, samtidigt med at håret er pænt samlet og ikke stort og statisk, som det kan blive, når man bare blæser luft på det med sin føntørrer.

Hele processen tager ikke mere end fem minutter, og tricket vil formentligt mindske følelsen af dårlige hårdage fremover.