© Maria Thornfeldt

Hårstylisten: Dette er sommerens mest populære frisure

Mette Thorsgaard ved en ting eller to om hår. Vi har besøgt hårstylisten til en snak om skønhedsrutiner og den frisure, vi kommer til at se hele sommeren

Som en af Danmarks mest efterspurgte hårstylister kender 34-årige Mette Thorsgaard alle de smarteste genveje til flot hår. Derfor behøver hun kun ti minutter om morgenen foran badeværelsesspejlet i lejligheden på Frederiksberg.

En god skønhedsanbefaling?

“Min hud var kørt træt efter min graviditet, og min veninde anbefalede mig derfor en behandling hos klinikken Naturlig Smuk, hvor de arbejder holistisk med huden. Der har jeg gået lige siden, i snart to et halvt år, og de har introduceret mig til Environs produkter, der har været rigtigt gode for min hud.”

Hvad har du altid med på flyrejsen?

“Jeg flyver aldrig uden læbepomade og håndcreme. De bedste er Tromborgs Lip cure og Luxury lavender balm fra Amazing Space.”

Hvad er den bedste hverdagsmakeup?

“Når der skal sund glød til kinderne, dupper jeg med RMS Beautys Lip2cheek i farven modest. Nogle gange lægger jeg mascara på overvipperne, altid Volume million lashes fra L’Oréal. Den spreder vipperne superfint, giver naturlig volumen og drysser aldrig. Jeg synes klart, at det er den bedste mascara, og jeg har brugt den i snart ti år.”

På Mettes natbord ligger der altid en sovemaske fra Holistic Silk og en gua sha-sten, som hun masserer ansigt og ben med.

© Maria Thornfeldt

Hvad finder man altid i din taske?

“Jeg har lidt store bryn, og dem holder jeg styr på med min brynbørste, som altid er med i tasken sammen med en pincet – med de her bryn er der ofte et hår eller to, der skal tages.”

Et hemmeligt hårtip?

“Efter jeg har været i bad, fordeler jeg omkring en ærts størrelse af Forever soft conditioner fra Rudolph Care i håndfladerne og krammer balsammen op i det håndklæde- tørre hår. Når håret er næsten tørt, snor jeg det op i en høj knold og sover med den. Når jeg løsner knolden næste morgen, får jeg det der bed hair, de fleste stræber efter.”

Du vasker kun hår en gang om ugen. Hvorfor?

“Mit hår bliver pænere, jo længere tid der går, fra det er blevet vasket. Når jeg vasker det, er det til gengæld grundig rens ad tre omgange.”

Hvordan ser din sommerfrisure ud?

“Denne sommer tror jeg på løse, rodede hestehaler bundet af et silketørklæde.”

Hvordan holder du dig sund?

“Jeg træner pilates for at være stærk og Yin Yoga, som er en blanding af yoga og mindfulness, for mit sind. Det er vigtigt at huske at passe på sig selv på indersiden også.”