Her er olien med den største skønhedsfremmende effekt
© Sara Maria Dyrberg

“Det er den største gave, du kan give din hud og din sundhed”

Det er vigtigt at smøre din krop – både indeni og udenpå. Få et overblik over de mest forskønnende olier – den mest effektive vil overraske dig

Din krop har brug for smørrelse både udenpå og indeni. Oliernes indhold af antioxidanter og fedtsyrer har en dokumenteret positiv og opbyggende virkning på hudens cellestruktur og din generelle sundhed. Du vil måske blive overrasket over, hvilken olie, der har den største skønhedsfremmende effekt.

Først og fremmest er det vigtigt altid at vælge rene, økologiske olier af høj kvalitet. Når først olien er åbnet og der kommer ilt ind i flasken, undgå da at ryste den, så den ikke oxiderer unødigt.

Brug eventuelt olierne om aftenen, i stedet for natcreme, eller bland en dråbe i din creme, hvis den ikke er fed nok i vintermånederne. Hvis du hører til dem, der synes, at olierne fedter for meget, så kom dem på fugtig, halv-våd hud, så trænger de hurtigere ind.

Du kan med fordel bruge en økologisk rosenvand på spray under din olie. Rosenvand binder fugt til huden og hjælper olien med at trænge ind. Jeg anbefaler Tromborgs Rose water.

Her er et udpluk af mine yndlingsolier, som alle er kendt for deres skønhedsfremmende virkning.

Granatæblekerneolie

Er kendt for dens skønhedsfremmende egenskaber, brugt igennem flere tusinde år. Den har en lidt speciel lugt, men kan blandes med lidt æterisk olie for en mere behagelig duft. Olien har et højt indhold af antioxidanter, virker opstrammende, plejende og stimulerer til kollagendannelse.

Hybenrosekerneolie

Denne olie til hører de mere tørre olier og trænger hurtigt ind i huden. Den er særligt velegnet til moden, tør, skadet og sart hud. Dens høje indhold af essentielle Omega-3-fedtsyrer og A-vitamin virker regenererende, helende og cellefornyende.

Abrikoskerneolie

Indeholder vitamin E og A og øger hudens naturlige talgproduktion, så den bliver modstandsdygtig i kulden, den er derfor rigtig god i vinterhalvåret. Den er særligt god til sart og sensitiv hud og selv nøddeallergikere tåler den. Olien er også velegnet til hele kroppen, god til forebyggelse af strækmærker og velegnet til eksemhud.

Arganolie

Naturens eget anti-age produkt også kendt som “problemløser-olien”. Denne olie er god både mod rynker, akne, strækmærker og knopper. Desuden fantastisk til både krop og hår. Sards arganolie er den bedste.

Fiskeolie

Den vigtigste af alle olierne. Denne olie indeholder de essentielle Omega-3-fedtsyrer og gør for din hud, hvad ingen creme i verden kan. Den kan gøre den sund, smidig, ungdommelig og mere ensartet, indefra. Du skal spise en skefuld om dagen. Resten af livet. Det er den største gave, du kan give din hud og din sundhed. At vælge den rette fiskeolie kan være en jungle, da der er så mange lavkvalitetsolier på markedet. Du kan læse mit indlæg om fiskeolie på min blog, hvis du vil vide mere, samt have hjælp til at vælge den rette fiskeolie.

Denne uges bidragsyder er skrevet af model og grundlægger af Nui Cph, Sara Maria Dyrberg. Læs mere om Sara her.