Her er tjeklisten, der gør det nemmere at få sund hud

Er du usikker på, hvordan din hud har det? Se de daglige råd, du nemt kan følge for at få en sund og strålende hud igen.

Kender du også til perioder, hvor huden er mere stresset? Måske oplever du, at den føles tør, træt og ser ujævn og mat ud? Det er alt sammen tegn på, at din hud forsøger at fortælle dig, at den har brug for hjælp, så den igen kan se sund og smuk ud. En af vejene dertil er god hudpleje, der kan give din hud livet tilbage, som for eksempel Garniers linje Bio Hamp, hvis økologisk certificerede produkter giver huden ro og stabilitet. Udover den rette hudpleje findes der også andre genveje til opnå en hud, der ser sundere ud, som du får her.

En af de kvinder, som på egen hud har mærket effekten af, hvordan huden kan blive påvirket, er influencer, veganer og mor til tre Cellina Martinna, som her deler de råd, der hjalp hende:

”Jeg har siden, jeg var helt ung, døjet utroligt meget med stresset hud, som så meget ujævn ud. Jeg startede derfor hos en hudterapeut for nogle år siden, som hjalp mig med at få skabt nogle gode hudplejerutiner. Det er for eksempelvis at sørge for at rense og fugte sin hud hver dag og helst med produkter, der beroliger huden. Lige nu tester jeg Garnier Bio Hamp’s natolie og dagscreme, og hver dag vågner jeg bare op med endnu mere mættet og fugtet hud. Hudterapeuten talte også meget om, hvor vigtigt det var at tale pænt til og om sig selv, og at ens selvfølelse ofte vises i huden.

Inden for det sidste års tid er min hud blevet så fin, og jeg tror simpelthen, det skyldes, at jeg er blevet meget bedre til at passe på ikke bare min hud men også mig selv. Jeg beskæftiger mig hver dag med de ting, jeg elsker. Min hverdag er fyldt med en masse frihed og glæde, og jeg tror også, at det kommer til udtryk i min hud. Hvis man generelt døjer med hudproblemer, tror jeg, at det er vigtigt at kigge på, hvordan man har det indeni og arbejde med det. Det har i hvert fald hjulpet mig og gjort, at jeg har lyst til at prioritere tid til gode hudplejerutiner – og generelt lyst til at passe på mig selv og min hud.” siger Cellina Martinna, som har mere end 50.000 følgere på Instagram, der dagligt følger med i hendes hverdag.

Sådan kan du selv hjælpe huden

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis din hud allerede er begyndt at vise tegn på, at den er i ubalance. Her er en tjekliste, du kan tjekke af for at skabe optimale forhold for en hud i balance:

  • Har du styr på dine skønhedsrutiner? Daglig pleje med de aktive stoffer og egenskaber, der hjælper din hudtype, er essentielt for hudens trivsel.
  • Får du nok søvn? Seks til otte timers søvn i døgnet er vigtigt for, at din krop og hud kan restituere i løbet af natten.
  • Får du rørt dig? Motion er vigtigt for din sundhed og generelle trivsel, men også for din hud, som elsker at få pumpet blodet rundt i kroppen til alle hudens celler.
  • Spiser du godt? Frugt og grønt med mange vitaminer i er vigtige byggesten for din hud.
  • Har du nok åndehuller i hverdagen? Husk at tage pauser og sæt tid af til mig-tid i kalenderen, hvor du kan komme helt ned i tempo, få taget et par dybe vejrtrækninger helt ned i maven og mærke dig selv.

Skab daglige rutiner, der både hjælper din hud

Det kan for eksempel gøres ved hjælp af Garniers linje Bio Hamp med økologisk certificerede produkter, hvor hamp er tilført for at give en behagelig effekt til en stresset og sensitiv hud. Brug natolien med hampefrøolie og E-vitamin om aftenen og en effektiv gelcreme til at fugte og bekæmpe tegn på stresset hud. Så er du godt i gang med at hjælpe din hud på vej til at se sundere ud.