Blå lys hud
© Anna Stokland

Sådan skader hjemmearbejde din hud

Er din hverdag også blevet reduceret til konstant stillesiddende arbejde foran skærmen, er det ikke godt nyt for din hud.

I dag har næsten alle en computer eller telefon foran sig i løbet af dagen. Timerne foran skærmen er kun blevet flere på grund af covid-19, hvor alt foregår digitalt, hvorfor mange nu sidder med ansigtet med front mod skærmen i otte eller flere timer dagligt. Det giver ikke bare følelsen af firkantede skærm-øjne, men kan også drille huden.

Håndplukket til dig

Det blå lys ...

... er højfrekvent lys, som strømmer ud fra dine elektroniske skærme, både fra computer, tablet og telefon. Det har de seneste par år påkaldt sig en del opmærksomhed fra skønhedsbranchen, da lyset ikke bare skulle forstyrre vores søvnrytme, når vi kigger på computeren sent om aftenen, men formentligt også laver skader i vores hud, ifølge forskning fra 2015 udgivet hos Us National Library of Medicine.

Det blå lys anklages for at ælde huden, at give mere rødmen og at øge fremkomsten af mørk pigmentering på huden. Det skyldes, at det blå lys er med til at danne frie radikaler i huden, som kan give celleskader, der fører til ændringer i huden og tab af collagen.

Den letteste løsning er at slukke for skærmen, men da det for manges vedkommende ikke er en mulighed, findes der heldigvis smørbar beskyttelse i form pleje med antioxidanter og spf. Derudover vil det være en god idé at ændre indstillinger på dine skærme, så du skruer ned for lysstyrken, installerer programmer der kan ændre den blå farve, og at du justerer lyset på din telefon med sleep-funktionen, så lyset bliver gulligt frem for blåt.

Tænk desuden over at bruge tid væk fra skærmen i din fritid og at smøre med vores favoritter mod det blå lys, når du igen skal kigge ind i skærmen.