Husker du olien?

Bliv sund fra inderst til yderst med lækre olier, så din krop kan komme godt igennem vinteren. Costume guider dig her

Sund med olie © Calvin Klein AW14 / Anna Stockland
1 / 16

Sund med olie

Olier er ikke blot sunde at indtage i maden - de er også sunde og nærende at bruge på din hud og i dit hår. Brug for eksempel en olie under din ansigtscreme og opnå en smuk og strålende hud. Eller kom et par dråber i dine hårspidser for at samle håret og give det næring.

Klik dig videre og se, hvordan du bliver sund med olier fra inderst til yderst.

Artiklen er skrevet af Lene Huusmann, der er skønhedsekspert og Costume.dk's nye bidragsyder. Læs mere om Lene her.

Mandler
2 / 16

Mandler

Kroppen har brug for fedt for at kunne fungere. Sunde fedtstoffer nærer og opbygger dine celler, og giver dig energi og overskud. Spis din fedt gennem naturlige fødevarer, men husk, at alt er med måde.

Mandler har et højt indhold af blandt andet A- og E-vitamin, og så giver de hud og hår masser af fugt, og gør huden smidig.

Avocado
3 / 16

Avocado

Den grønne frugt indeholder hjertevenligt fedt og en pæn mængde immunforsvarende C-vitamin. Og så giver den en flot og smidig hud.

Frø og kerner
4 / 16

Frø og kerner

Når du spiser frø og kerner - for eksempel i en lækker salat - får du et højt indhold af kostfibre og fedt - især det sunde umættede fedt.

Derudover indeholder frø og kerner blandt andet B-vitaminer samt mineralerne kalium, fosfor, jern og zink, som er gode for hud, hår, hjerte og fordøjelse.

Hårolie
5 / 16

Hårolie

Ligesom huden har håret også brug for olie for ikke at blive for tørt. Find en god olie - vi anbefaler arganolie - og brug den kun i spidserne, så dit hår ikke klasker. Afhjælp på den måde også statisk hår, hvis du har tendens til det, når frosten slår ind.

Arganolie, Sard 239 kr.

Hårolie
6 / 16
Hårolie
7 / 16

Hårolie

Brightening oil elixir, John Frieda hos Matas, 129 kr.

Hårolie
8 / 16
Ansigtsolie
9 / 16

Ansigtsolie

Efterårskulden begynder så småt at bide os i kinderne, og det er derfor ekstra vigtigt med en god ansigtsolie under, eller i stedet for, din ansigtscreme, for at undgå tør hud vinteren over.

Pomegranate facial nourishing oil, John Masters Organis hos Pureshop.dk 339 kr.

Ansigtsolie
10 / 16
Ansigtsolie
11 / 16
Ansigtsolie
12 / 16
Kropsolie
13 / 16

Kropsolie

Skiftende indeklima og efterårskulde og -blæst gør, at huden har brug for ekstra smørelse. Find en lækker kropsolie, og brug den dagligt efter badet.

Body oil, Sasé hos Matas.dk 199 kr.

Kropsolie
14 / 16
Kropsolie
15 / 16
Kropsolie
16 / 16