Anne Staunsager toiletskab
© Morten Andersen

I mit toiletskab: Anne Staunsager

Hun er en af Danmarks dygtigste makeupartister, få hendes bedste skønhedstips lige her

Anne Staunsager er 36 år og en af Danmarks dygtigste makeupartister. Hendes lejlighed i København rummer 2 makeupstationer, opslagstavler med inspiration og kasser med alt fra fjer til kunstige vipper. Kom med indenfor, og find ud af, om du begår den samme skønhedsfejl som alle andre.

© Morten Andersen

DU ER GLAD FOR LING SKINCARE. HVAD ER DET, PRODUKTERNE KAN?

“Jeg blev introduceret til Ling på klinikken Dollface, hvor jeg får en ansigtsbehandling cirka hver tredje måned. De bruger serien til deres behandlinger, og jeg blev fan, fordi den virker.

Produkterne giver masser af fugt og styrker min hud, som er blevet markant pænere, siden jeg begyndte at bruge dem. Især Dual moisture emulsion, der fugter, og deres solcreme med spf 30, som trænger godt ind i huden, er mine favoritter her til sommer.”

SET MED EN MAKEUPARTISTS ØJNE, HVAD ER SÅ DEN STØRSTE FEJL, KVINDER BEGÅR?

“Der er rigtigt mange – især unge kvinder – som bruger den forkerte foundation. Forkert farve og for tykt et lag er de store syndere. Mange tror, at man skal have farve af sin foundation, det skal man ikke. Farve tilføjer man efterfølgende med en solpudder eller blush. En foundation skal ligge på huden, uden at man kan se en farveforskel, og i et tyndt lag, så den bare jævner eventuelle farveforskelle ud.

Har man uren hud, er det bedre at bruge en dækkende concealer efterfølgende og punktdække hver enkelt urenhed i stedet for at dække hele huden med et tykt lag. Husk, at jo mindre makeup, du har på huden, des smukke- re resultat får du.”

© Morten Andersen

HVILKE TRE MAKEUPPRODUKTER ER DE VIGTIGSTE AT EJE OM SOMMEREN?

“En farvet dagcreme med solfaktor som Laura Merciers Tinted moisturizer spf 20, da den lægger sig let og naturligt på huden og beskytter mod solen.

Læbepomaden Lip cure fra Tromborg, der rent faktisk virker mod tørre læber, og til sidst en highlighter til at give huden glød – for eksempel Master mixer fra Rms, der er et multifunktionelt produkt, du kan mikse med øjenskygge, læbestift eller bare bruge som highlighter.”

© Morten Andersen

HVORDAN HOLDER DU DIT HÅR SÅ LANGT, SUND OG BLANKT?

“Først og fremmest får jeg det farvet med Henna, som er et naturprodukt. Det gør, at håret bevarer sin glans. Jeg vasker det en-to gange om ugen i produkter fra Rudolph Hair Care og sørger for at bruge balsam i spidserne.

Jeg lader ofte mit hår lufttørre med lidt saltvandsspray i, så det bevarer det naturlige fald, og andre gange føntørrer jeg det medAnti-gravity fra Kevin Murphy i, så jeg får ekstra fylde.

Spidserne får jeg klippet en gang hvert halve år, når jeg er på job med hårstylist Mette Thorsgaard – hvis jeg kan lokke hende til det.”

HVILKET SKØNDHEDSPRODUKT ANBEFALER DU TIL DINE VENINDER?

“Mine veninder er generelt ret dårlige til at bruge solcreme, så der er jeg altid efter dem. Ellers er det lip lineren i farven pillowtalk fra Charlotte Tilbury, som er den smukkeste læbefarve, der giver sexede kysselæber a la Kate Moss. Jeg bruger lip lineren på hele læben sammen med Tromborgs Lip cure. Den klæder virkelig alle.”

© Morten Andersen

HVILKEN SKØNHEDSTENDENS BLIVER STOR TIL EFTERÅRET?

Dermarolleren. En dermarollerer ikke en ny opfindelse, den har bare fået en revival og er åbenbart ikke til at komme uden om. Alle taler om mirakel- rullen, som efter sigende skulle give markant bedre hud og mindske ar og rynker. Jeg skal helt klart også prøve den.

Derudover er den kraftige og unaturlige contouring a la Kim Kardashian heldigvis på vej ud igen og bliver overtaget af den mere naturlige slags, hvor man fremhæver ansigtets træk diskret med highligther, så det er lyset, der former det.”