I mit toiletskab: Marie Alkestrup

Hun skriver skønne artikler på Costume.dk og er selverklæret beautynørd. Få Maries bedste skønhedstips her

I Maries toiletskab © Privat / Marie Alkestrup
1 / 7

I Maries toiletskab

“Jeg hedder Marie og er studentermedhjælper på Costume.dk, hvor jeg får lov at skrive om det, jeg elsker allermest, nemlig mode og skønhed.

Derudover er jeg kommunikationsstuderende og har min egen blog, Mindyourmakeup, som selvfølgelig handler om makeup, skønhed og mode.

Jeg bor på Nørrebro med min musikerkæreste, og vores lille hjem er derfor en skør blanding af skønhedsprodukter, tøj og musikinstrumenter.”

Hud © Privat / Marie Alkestrup
2 / 7

Hud

“Jeg er en totalt beautytosse og har nogle ret omfattende skønhedsrutiner, men jeg tror på, at mine mange cremede anstrengelser vil komme min hud til gode både nu og senere hen.

Jeg starter morgenen med rens, On the go cleanser fra Ole Henriksen, som jeg vasker af med en vaskeklud for at give huden en daglig, men mild eksfoliering.

Derefter lægger jeg Lings Dual moisture emulsion, Lings serum Hydra squalane og serummet Beauty shot fra Ren, som plumper huden op og gør, at jeg ser friskere ud – selv på en træt dag.

Dernæst Perfecting day cream fra Murad med spf 30. Jeg prioriterer daglig solbeskyttelse, fordi solen desværre er en af hudens største fjender, og kan give både pigmentforandringer og rynker.

Afslutningsvis lægger jeg Murads Perfecting serum, der skal ovenpå dagcremen og som giver en lækker og fugtet hud – perfekt inden makeuppen.

Min aftenrutine er stort set den samme bortset fra, at jeg renser makeuppen af med Tromborgs Herbal cleansing oil, og i stedet for creme med spf bruger jeg Lings Dna cream og afslutter hver anden dag med A-vitamincreme.aspx {"target":"_blank"}) fra Beauté Pacifique.

Desuden får jeg en gang imellem behandlinger hos Dollface og bruger ansigtsmasker en til tre gange om ugen.”

Makeup © Privat / Marie Alkestrup
3 / 7

Makeup

“Min hverdagsmakeup består af Face and body foundation fra Mac, corrector og concealer fra Bobbi Brown, cremeblush og en anelse contour langs kindbenet med Macs Sculpting powder.

Jeg holder brynene på plads med Brow set fra Mac og lægger altid Tromborgs nude eyeliner på øjets våde kant, bukker vipperne og bruger en vandfast mascara, fordi det holder vippebukket hele dagen lang.

Til fest lægger jeg alt slags makeup afhængig af outfittet, men vender ofte tilbage til smudgy smokey eyes, som jeg lægger på fem minutter med min yndlingsmakeuppalette Eyegrease fra Tromborg.

Desuden har jeg altid meget fokus på at skabe en lækker hud, fordi hvis huden ser trist ud, kan du lægge nok så meget på både læber og øjne uden at få et godt resultat.”

Hår © Privat / Marie Alkestrup
4 / 7

Hår

“Jeg tror, at smukt hår kræver en sund hovedbund, og derfor reder jeg håret med min Mason Pearson-børste hver eneste aften, hvilket skulle stimulere hovedbunden og få hovedbundens naturlige olie spredt ud i længderne af håret.

Desuden prøver jeg at undgå for mange stylingprodukter direkte på hovedbunden, og bruger derfor Karmamejus shampoo, fordi den ikke indeholder silikone, hvilket mange andre hårprodukter desværre gør.

Jeg fugter mine spidser med hårolie, OI oil absolute beautifying potion fra Davines, og bruger altid balsam, fordi min frisør har fortalt mig, at det lukker hårstråene.”

Duft © Privat / Marie Alkestrup
5 / 7

Duft

“Jeg har lige fået Yves Saint Laurents Black opium, som er en lidt kraftig sag, men jeg elsker dens søde næsten slikagtige duft.”

Største beauty obsession © Privat / Marie Alkestrup
6 / 7

Største beauty obsession

“Glødende hud, som skabes ved hjælp af god hudpleje, daglig ansigtsmassage, Macs Strobe cream og makeupteknikken strobing, hvor du lægger flere lag creme- og fast highlighter på eksempelvis kindben, næseryg og ved tindingen og øjnene.

Det giver det smukkeste liv til ansigtet, og jeg får altid komplimenter, når jeg har lagt strobing, så det kan jeg kun anbefale andre at prøve.”

Bedste skønhedstip © Privat / Marie Alkestrup
7 / 7

Bedste skønhedstip

“Investér i de rette pensler! Gode pensler gør det meget lettere at lægge en smuk makeup.

Har lige fået fingrene i den vildeste foundationspensel fra Sigma, som gør det meget nemmere, at buffe (at lægge makeuppen med cirkulere bevægelser) min foundation ned i huden, hvilket bedre skjuler porerne og ikke efterlader uheldige foundationstriber.

Derudover er den klassiske 217 blender pensel fra Mac perfekt til concealeren under øjnene og til at udtone concealer på urenheder.”