I mit toiletskab: Veneda Budny

En sund kost, sommerens musthave og et skud selvforkælelse. Model og Instagram-fænomen Veneda Budny deler sine bedste skønhedstips

I mit toiletskab: Veneda Budny © Petra Kleis
1 / 5

De gode gener er ikke til at løbe fra, men 24-årige Veneda Budny sørger også for at passe godt på dem med sund kost og masser af motion. Vi har mødt den danske model, som lige nu er aktuel i Max Factor-kampagnen #myfactor, der hylder, at skønhed er individuel.

I mit toiletskab: Veneda Budny © Petra Kleis
2 / 5

HVORDAN HOLDER DU DIN HUD SMUK?

“Jeg går ikke med specielt meget makeup, men sørger for altid at rense min hud morgen og aften. Jeg bruger en renseskum og smører derefter huden ind i en ansigtsolie. Et par gange om ugen renser jeg lidt ekstra med en ansigtsscrub, og hvis jeg har været på et job, hvor min hud er blevet udsat for meget makeup, plejer jeg den med en sheet-maske. Jeg prøver at huske solcreme, men fordi jeg kan tåle en del sol, glemmer jeg den desværre ofte.”

“Klassikeren fra Biodermaer mild og udtørrer ikke huden.”

HVORDAN PASSER DU PÅ DIN KROP?

“Jeg tænker meget over, hvad jeg spiser. Jeg prøver på ikke at være fanatisk, men efter mange år i branchen er sund kost og motion blevet til en helt naturlig del af mit liv. Jeg spiser mange grøntsager og supplerer med kosttilskud som magnesium, fiskeolie, sortkommenolie, bipollen og maca-pulver, der giver energi. I løbet af de seneste par år er jeg blevet lidt mere afslappet hvad angår min kost, og der skal også være plads til at spise brød, hvis jeg får lyst til det. Jeg træner meget, i øjeblikket er det især løb og boksning. Når jeg skal stresse af, er det med yoga eller pilates.”

I mit toiletskab: Veneda Budny © Petra Kleis
3 / 5

HVAD ER DIT BEDSTE SKØNHEDSTIP?

“Fremhæv læbekanten med Universal lip liner fra Max Factor. Den får læberne til at se lidt mere fyldige ud, og bruger du læbestift ovenpå, sørger den for, at læbestiften ikke flyder ud.”

“Concealeren fra Laura Mercier (forhandles hos Sephora) er perfekt til at fjerne rødme i huden eller mørke rande under øjnene.”

HVAD ER DIT SOMMER-MUSTHAVE?

“En ansigtsolie med gulerod. For meget sommersol kan godt give mig lidt tør hud, men olien plejer og giver masser af fugt, og så fremhæver den en gylden glød.”

I mit toiletskab: Veneda Budny © Petra Kleis
4 / 5

HVILKE TRE PRODUKTER HAR DU ALTID MED DIG, NÅR DU REJSER?

“Min gulerodsolie, en face mist fra Avène og en læbepomade fra Rosebud. Min hud og mine læber bliver tørre af de mange rejser, så jeg sørger altid for at have masser af fugt med i tasken.”

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL EN SUND HUD?

“Hvis jeg har levet på farten eller i en periode ikke har fået spist rigtigt, slår min hud ud, og så tager jeg gerne en juicekur over et par dage. Det får min hud tilbage i balance. Hot yoga giver også en virkelig flot hud.”

HVORDAN FORKÆLER DU DIG SELV?

“Jeg elsker at få massage, og det er den skønneste belønning, jeg kan give mig selv efter en travl periode.”

I mit toiletskab: Veneda Budny © Petra Kleis
5 / 5

HVAD GØR DU MED DIT HÅR?

“Ikke så meget, men en gang om måneden giver jeg det ekstra pleje med en hårmaske. Mit hår fylder ret meget, og hvis jeg har tid, føntørrer jeg det med Supershine moisturizing cream fra Oribe, der gør det blødt og glat. For det meste kommer jeg dog bare lidt olie i det.”

“Jeg bruger ikke så meget makeup til hverdag, men altid en bryngel, der gør brynene lidt pjuskede at se på.”

HVORNÅR FØLER DU DIG SMUKKEST?

“Om morgenen, hvor jeg lige er stået ud af sengen og er helt naturlig.”

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev