© chanel

"Jeg elsker at være uforudsigelig"

Hun er et af Hollywoods helt store stjerneskud – og nu også ansigt for Chanel-klassikeren Coco Mademoiselle.

Du kender hende måske fra TV-serien Gossip Girl eller filmen Hocus Pocus. Og nu også fra Chanel. Den blot 20-årige skuespiller Whitney Peak er nemlig blevet det nye ansigt og muse for den ikoniske parfume fra Chanel Coco Mademoiselle.

"Whitney Peaks glæde, ånd og energi er smittende. Hun er indbegrebet af nutidens ungdom, hvis nysgerrighed, selvsikkerhed, appetit på oplevelser og frie sind afspejler en ung Coco Chanel," siger Chanel i en pressemeddelelse.

Ved første øjekast er linket mellem Whitney Peak og Coco Chanel måske ikke så slående. Canadiske Peak er vokset op i Uganda med sin mor, mens Coco Chanel voksede op på et børnehjem i Frankrig. Men præcis som Coco Chanel, der fandt sin vej i modstand og blev en af verdens mest indflydelsesrige kvindelige designere, har Whitney Peak også fundet sin helt egen vej, der heller ikke var helt uden bump. At flytte fra Uganda til Canada er noget hun selv tænker tilbage på som "en komplet omvæltning. Jeg skulle lære alt på ny."

Drømmen om at blive skuespiller var der, men hun havde ingen forbindelser. En radioreklame for en Disney-kanal fik Whitney Peak til at tage til casting – og det blev startskuddet til hendes karriere som skuespiller.

© chanel
"Jeg håber, at folk vil tænke, jeg aldrig prøvede på at være andre end mig selv." — Whitney Peak

Når snakken falder på at være udvalgt som det nye ansigt for Coco Mademoiselle, siger hun: "Jeg har fået et forhold til Coco Mademoiselle, som jeg ikke har haft med nogen anden parfume. Når jeg tager den på, føler jeg, at duften er mig. Når jeg kommer ud af badet om morgenen, tager jeg først creme og olie på, og så tager jeg parfume på til sidst – også i mit hår og på mit tøj. Uden (min parfume) føler jeg mig ikke hel."

Og netop det at føle sig hel er vigtigt i hendes verden. "Først når jeg er hel, kan jeg give mig selv fuldt ud. Jeg kan være skrøbelig. Jeg kan være åben og forstående – men for at kunne give sig selv fuldt ud, skal man også føle sig komplet. Min parfume gør mig komplet."

Parfumen Coco Mademoiselle er en moderne klassiker. Den er forførende men ikke provokerende. Altså en parfume med flere lag – præcis som Whitney Peak. "Jeg elsker at være uforudsigelig. I mit arbejde er jeg meget struktureret, men udover arbejde – selv når det handler om det, jeg tager på – foretrækker jeg det uforudsigelige."