Øjenbryn og stiore bryn: brynbehandling laminated brows giver markante øjenbryn.
© Anna Stokland

Jeg prøvede en utraditionel behandling for at få flotte bryn

En innovativ teknik er kommet til Danmark, men virker det? Vi har testet, og du kan se før- og efter-billeder her

Markante øjenbryn har længe været i høj kurs, og derfor ser vi et voksende udbud af brynbehandlinger og innovative produkter, som lover at give mere fylde. I dag kan du både få farvet og vokset brynene, smøre dem med serum, eller gå efter mere permanente løsninger som microblading.

Mulighederne er altså mange, hvis du drømmer om mere markante bryn, og nu er endnu en behandling kommet til: Laminerede øjenbryn.

Teknikken stammer fra Rusland og er siden blev udbredt i USA, hvor den får rosende ord med på vejen af blandt andre amerikansk Vogue. Nu er laminerede bryn kommet til Danmark, og Costumes skønhedsredaktør har testet behandlingen i jagten på de perfekte øjenbryn.

Hvad er laminerede bryn?

Når du hører ordet 'laminering', er beauty sandsynligvis ikke det første, du tænker på, men det bliver der lavet om på nu.

Den nye behandling, der på engelsk kaldes laminated brows, laminerer brynene fast i den eftertragtede opadgående form, der gør det lettere at opnå det fyldige brynlook, som undertegnede også selv gik og sukkede efter. Når hårene sidder i en opadgående retning, vil selv lyse bryn se mere markante ud, som du kan se på billedet af Gigi Hadid nedenfor.

Øjenbryn og brynbehandling med laminated brows.

Modellen Gigig Hadid med bryn, der er blevet redt i en smuk opadgående form.

© Anna Stokland

Hvordan virker det?

Laminering af bryn fungerer lidt på samme måde som en permanent behandling af håret, eksempelvis permanente krøller. Her er håret også blevet manipuleret i en ny form ved hjælp af permanentvæske.

Når du får lamineret dine bryn, bruges også permanentvæske til at fastgøre øjenbrynene i en ny form, så du ikke selv behøver rede dem op.

Ligesom det er tilfældet med en permanent behandling af håret, er en laminering af bryn ikke noget, der varer evigt; Effekten holder op til seks uger.

Hvem vil få glæde af det?

I princippet kan alle bryn blive laminerede, men det er især godt til dig med uregerlige bryn, hvor brynhårene har det med at bøje nedad i stedet for op. Ligeledes er det en meget mild behandling, som de fleste vil kunne tåle. Husk dog at fortælle din behandler om særlige allergier, eller hvis du er gravid.

Hvordan foregår det?

Selve behandlingen er fuldstændig smertefri og meget overkommelig. Først renses bryn og området omkring brynene af. Derefter vil brynteknikeren rede brynhårene i den ønskede form, smøre permanentvæske på brynene, og fastgøre den med et lag film, hvor væsken skal have lov at arbejde under et lille øjeblik.

Herefter tages filmen af, brynenes form tjekkes, og de får eventuelt endnu en omgang, hvis permanentvæsken ikke har givet nok effekt ved første forsøg.

Bagefter tørres væsken af, og brynene smøres med plejende balm, som du også selv skal smøre med næste dag. Du skal desuden undgå vand på brynene de næste 24 timer, så formen kan få lov at fæstne sig.

Laminated brows test og anmeldelse.

Sådan så det ud, da Costumes skønhedsredaktør fik lamineret sine bryn. Det nederste billede blev taget før behandlingen, og det øverste viser det fyldigere resultat.

© Browbushkacph

Hvad var resultatet af behandlingen?

“Dine bryn, bare bedre” er nok den mest rammende beskrivelse af, hvad behandlingen kan. Brynene er lige så bløde som før, men brynhårene er blevet rettet ud, hvilket gør dem mere medgørlige. Ligeledes sidder de nu fast i en opadgående form, der er mere flatterende for ansigtet.

Kort sagt er resultatet er fyldigere og mere ordentligt udseende bryn, der holder formen i op til seks uger.

Pris: En behandling varer en time og koster 450 kr. Læs mere her.

Costumes skønhedsredaktør var blevet inviteret til at prøve behandlingen hos Browbushka, som er et af de første steder i Danmark, der tilbyder laminering af brynene.