Pucci nails
© Anna Stokland

Derfor bærer forårsneglene præg af dette ikoniske modebrand

Et ikonisk design er vækket til live igen, efter at mange er begyndt at male deres negle i det opsigtsvækkende mønster, som giver den flotteste DIY-manicure.

Ligesom alle andre kreative sysler har hjemmemalet nail art også taget fart under covid-19, hvor mange har haft behov for at begive sig ud i kreative projekter til at fordrive tiden derhjemme. Dette forår er der særligt ét mønster, der går igen på de hjemmemalede negle. Det er et mønster, som kan spores tilbage til et gammelt italiensk brand, der blandt andet på grund af denne negle-bølge har fået fornyet aktualitet.

Håndplukket til dig

Pucci-mani

Der er tale om det farverige, buede mønster fra 1950’erne, som er synonymt med det italienske modehus Pucci. Manden bag Pucci, Emilio Pucci, havde et særligt øje for at udvikle smukke mønstre, hvilket dengang gav ham den uoficielle titel Prince of prints, og nu hædres hans print altså endnu en gang.

Denne gang er det smukke print dog ikke trykt på silke, men males i stedet på neglene, og trenden går under navnet Pucci-manicure. Den mønstrede og farverige nail art er blevet delt flittigt på diverse online medier, og trenden er så udbredt, at den amerikanske neglekunstner Elle Gerstein også hylder den i en kampagne lavet med neglelaksmærket Orly, hvor man ikke lægger skjul på, at de fine mønstre i manicuren er direkte inspireret af den italienske Prince of prints.

Looket kan også laves i en mere moderne og minimalistisk udgave som set på neglekunstneren Hang Nguyens Instagram-profil @Thehangedit.

Nøglen til dette look er at tænke i at bruge en masse smukke farver og at male neglene med fine og finurlige buer. Husk at lade hvert lag tørre, inden du maler videre på dit mønster med ny farve. Det gør heller ikke noget, hvis de forskellige buer varierer lidt i størrelse og præcision, hvilket kun gør, manicuren mere velegnet til et hyggeligt (og flot) DIY-projekt.