© anna stokland

Du har sikkert brugt din concealer helt forkert

Uanset om du bruger den til at dække urenheder eller til at preppe din hud er en concealer et musthave.

En concealer er så godt som uundværlig i dit makeup-kit, men hvordan bruger du den egentlig? Vi har samlet nogle af de mest almindelige fejl der begås, når concealeren skal lægges. Og giver dig selvfølgelig de bedste tips og tricks til, hvordan du i virkeligheden skal bruge den.

Du bruger fingrene:

Du har helt sikkert hørt, at det er en god ide at bruge fingerspidserne til at komme din concealer på med. Problemet er dog, at der på fingrene ofte sidder både bakterier og rester fra nogle af de andre produkter, som du har smurt i ansigtet – inden du nåede til concealeren. Allerbedst er det derfor at investere i en concealer-pensel, der også er nem at vaske ren efter brug. Og kan du alligevel ikke modstå fristelsen med at bruge fingrene er det vigtigt, at du er omhyggelig med at vaske dine fingre inden.

Vælg den rette tekstur:

Concealer kommer i flere forskellige teksturer, og det er vigtigt at vælge den tekstur, der passer til formålet. Vil du skjule mørke rande under øjnene er en flydende concealer ofte nemmere at arbejde med, mens en mere cremet concealer er god til at dække rødme eller pigmentpletter på huden. Vil du til enhver tid foretrække en cremet concealer, også til under øjnene, skal du vælge en, der også fugter, da huden under øjnene ikke har ligeså mange oliekirtler som huden i resten af ansigtet – og derfor udtørrer den nemt, hvilket bare i stedet får concealeren til at fremhæve linjer.

Du maler den på:

Selvom du bruger en pensel til at komme din concealer på med, skal du aldrig male den på huden. I stedet skal du duppe den ligeså forsigtigt ind i huden, da det får den til at blende bedre ind. Og husk at en concealer er utrolig drøj i brug, så du kommer langt med bare en lille smule.

© anna stokland

Forlæng holdbarheden:

En setting powder er ikke bare en gimmick – den får makeuppen til at holde i længere tid. Kom den på med en blød børste, eller dup den på med en fugtet makeupsvamp, hvis din hud har tendens til at blive shiny i løbet af dagen.

Før eller efter foundation:

Et af (makeup)livets evindelige spørgsmål. Og der findes ikke et hverken rigtigt eller forkert svar. Mange makeup-artister foretrækker at bruge concealeren først, da huden efterfølgende ikke behøver ligeså meget foundation – og du får et mere naturligt resultat. Det er dog en smagssag. Vi anbefaler at starter med concealeren, også den til under øjnene, og efter din foundation kan du altid jævne en anelse mere ud, hvis det er nødvendigt.

Prep og prime:

En concealer er også ideel til at preppe både læber og øjenlåg med inden læbestift eller øjenskygge. På den måde står farven bedre frem. Husk igen på, at du kommer langt med blot en smule. Og på læberne kan du med fordel vælge en concealer, der er lige en anelse lysere end til andre steder i ansigtet – det fremhæver nemlig læber og får dem til at synes større.

Håndplukket til dig