© Anna Stokland

Sådan skaber du selv forårets mest populære manicure

2022’s negletrends taler til din indre minimalist, og der skal ikke meget til at skabe de flotte negle, du snart kommer til at se alle vegne.

Falder talen på neglelak til forår og sommer, vil de fleste nok tænke i farverige lakker og vilde mønstre. Men i år ser det ud til, at du for første gang i lang tid skal tænke monokromt frem for farverigt – særligt hvis du vil være med på de førende tendenser inden for neglelak. Neglene anno 2022 er nemlig centreret om en klar lak pyntet med en simpel, lille udsmykning. Det giver en effektfuldt og minimalistisk manicure, og herunder får du tre inspirerende bud på fine negle til dit forår.

Diskrete blomster

Umiddelbart lyder en blomstrende manicure ikke som noget, der rimer på minimalistisk. Men følger du trenden med små marguerit-lignende blomster malet på en negl lakeret med klar lak, får du et minimalistisk og pyntet udtryk på en og samme tid. Til denne manicure skal du dog være ret fingernem for at male de små blomster. Til gengæld kræver det kun omkring en blomst på hver negl – og så et lag klar lak. Den nemmeste måde at lave blomsterne på er ved at bruge hovedet af en knapppenål, som du dypper i for eksempel hvid lak, og dernæst laver fem små prikker ved siden af hinanden, som forbindes med en lille, gul prik i midten. Er du mere ferm, kan du male blomsterbladene ved at placere en prik på neglen og derefter trække prikken ud til et aflangt blad med enten knappenålen eller en tynd pensel. Fortsæt med dette, indtil du har fem samlede blade, der ligesom med den anden metode til sidst forbindes med en farvet prik i midten.

Franske negle gentænkt

Skal neglene have et anderledes udtryk uden at stjæle al fokus, så koncentrer dig om at udsmykke tipperne. Vælger du for eksempel forskellige farver til hver tip, får du en effektfuld og meget nem manicure. Har du meget svært ved at male lige, så sæt et stykke hjælpetape, som du kan male efter og derefter hive af, når den farverige tip er helt tør.

Micromanicure

Du kan også kastedig over en større tendens med bittesmå symboler på neglene som for eksempel et hjerte. Her kan du enten investere i nail stickers, som er meget lette at bruge, da de blot skal placeres på neglene og forsegles med klar lak. Du kan også kaste dig ud i selv at male hjerterne, som faktisk er nogle af de nemmere symboler at male. Tag blot en hårnål eller en knappenål, dyp enden af dem i rød lak, og placer to prikker ved siden af hinanden, som du derefter forbinder med en tynd pensel dyppet i samme røde lak.