© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Optimér din hudplejerutine med disse to nemme vaner

Det er ikke helt ligegyldigt for din hud, hvordan du påfører din hudpleje. Her guider skønhedsredaktøren dig til, hvordan du kan forene din rutine med et lille stykke selvforkælelse.

Du kender måske til de morgener, hvor det skal gå ekstra stærkt, og du i mangel på tid kommer til at kaste cremer og serummer på i al hast. Men påføringen af din hudpleje er ikke helt ligegyldig for din huds sundhed.

Det kan nemlig betale sig at sætte god tid af til din rutiner, da det kan få din hud til at blusse, hvis du påfører dine cremer på for hurtigt eller for voldsomt. Bliv guidet her af skønhedsredaktør Marie Alkestrup til to nemme metoder, du nemt kan tilføre din rutine.

Cupping-metoden

Den første metode er særligt god til dig med sensitiv hud. For ved at fordele din hudpleje med tryk fra håndfladerne i stedet for at bruge cirkulære bevægelser, undgår du at slide for meget i en hud, som i forvejen er sensitiv med tendens til rødmen.

Trin 1: Start med at varme din foretrukne dag- eller natcreme godt op i hænderne, og sørg for, at produktet kommer ud i håndfladerne.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Med Clarins Soothing Emulsion fra den nye serie, Calm Essentiel, kan du sikre din hud god fugt og beskyttelse med ekstrakt af planten kransburre, der bidrager til at bekæmpe skadelige virkninger fra forurening.

Trin 2: Anbring derefter begge dine hænder, så de former en let skål.

Det giver en meget større flade for produktet, så du ikke kun påfører det med fingerspidserne, men udnytter hele håndfladen.

Trin 3: Pres herefter hænderne mildt mod ansigtet på hage, kinder, kindben, pande og hals.

Det skaber et let vakuum, der får huden til at absorbere produktet bedre, mens du samtidig sætter gang i blodcirkulationen i huden, uden at slide eller hive i den sensitive hud.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative
© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Det kan umiddelbart virke mere besværligt at bruge disse metoder i dine daglige rutiner frem for bare at påføre dine produkter som normalt. Men prøv at se det som en velfortjent pause fra hverdagen, og sæt i stedet god tid af til det, hvor du lige får noget ro, mærker dig selv og giver dig selv lidt selvforkælelse.