Q&A med Tavi Gevinson

Costume har mødt Cliniques nye ambassadør, den 19-årige redaktør og skuespiller Tavi Gevinson, til en snak om beautyrutiner og skønhedsidealer

19-årige Tavi Gevinson slog igennem som verdenskendt blogger i en alder af bare 11 år. I dag er hun redaktør for eget magasin, både Hollywood- og Broadway-skuespillerinde, rollemodel for en hel generation af unge kvinder og talskvinde for Cliniques nye kampagne #FaceForward, der opmuntrer kvinder til at tro på, at alt er muligt.

© Clinique

Clinique

HVORNÅR BLEV DU FØRSTE GANG INTRODUCERET FOR CLINIQUE? “Jeg var på en fotoskydning for et par år siden, hvor en makeupartist sagde: ‘Du har brug for denne her.’ Det var den gule creme Dramatically different moisturizing Lotion+. Bagefter fandt jeg ud af, at den er nærmest ikonisk, og den er nu en grundsten i min dagplejerutine.”

HVAD ER DIN TYPISKE BEAUTYRUTINE? “To ting, som jeg altid bruger ligegyldig hvad, er den, den gule creme, som jeg kalder den, og en sort Clinique-mascara. Jeg bruger også Cliniques foundation og Chubby stick til læberne. Jeg kan godt lide Chubby stick, fordi den ikke er lige så svær at lægge på som en læbestift, og du skal ikke tænke på, hvordan den sidder i løbet af dagen. Min favorit er Chunkiest chili, som jeg brugte til min rolle i This is Our Youth på Broadway.”

© Vogue UK

Vogue UK

HVORDAN HAR DIN TILGANG TIL STIL OG MAKEUP UDVIKLET SIG? “I begyndelsen var jeg meget tiltrukket af teatralske film og designere og forsøgte at kopiere de look, når jeg skulle i skole. Super provokerende og irriterende! Og hvis folk gjorde grin med mig, mødte jeg bare op i et endnu vildere look den næste dag. Med tiden begyndte jeg at bruge min kreativitet anderledes, blev mindre optaget af mode og skiftede ikke ham hele tiden.

I dag er min stil mere basic. Nu vil jeg bare gerne have makeup på, der får mig til at se ordentlig ud og en enkel, hvid skjorte på. Nogle gange har jeg brug for at være mere fashion, andre gange er det rart blot at have et rart outfit på og lægge min energi i noget andet end min stil.”

© Instagram

Instagram / @tavitulle

HVORNÅR FØLER DU DIG MEST SMUK? “Jeg bliver imponeret over en kvindes skønhed, hvis hun for eksempel giver sig selv fuldt ud i sin rolle i en film. Mine venner er smukke, når de er sjove, søde og oprigtige. Skønhed og mode giver dig mulighed for at visualisere og understrege de egenskaber.”

HVEM ER DINE SKØNHEDSIDEALER? “Jeg kiggede for et stykke tid siden i en bog med glamrockbilleder af blandt andre David Bowie. Det fik mig til at føle mig dum over, at jeg ikke er mere frygtløs. Jeg fik lyst til at gå på scenen på en helt anden måde. En person som ham er et stort forbillede, for selvom jeg ikke selv dyrker den stil, er hans måde at bruge skønhed og mode som et medium for at udtrykke noget andet inspirerende.”