Så længe lever dine produkter
© Wenn.com

Så lang tid holder din mascara, foundation og shampoo

Få et overblik over, hvor længe produkterne på badeværelseshylden kan holde

Dur den der halvtørre mascara stadigvæk? Og hvad med den parfume, du fik i julegave for fem år siden?

Få overblik over, hvor længe produkterne på badeværelseshylden kan holde, og hvordan du bedst opbevarer dem.

Så længe lever dine produkter
© Thomas Dahl

Parfume:

Ubegrænset

Det høje indhold af alkohol og den stort set lufttætte flaske gør, at din parfume i princippet aldrig kan blive for gammel. Du kan godt opleve, at duften ændrer sig lidt over tid, men den bliver ikke skadelig for huden.

Chloé fleur de parfum eau de parfum, Chloé hos Matas.dk 675 kr.

Foundation:

12 måneder

Efter et år er det ud med din flydende foundation, da den ellers kan skille og danne grobund for bakterier, det ikke er godt at smøre i ansigtet. Det gælder i øvrigt også for concealere, både de flydende og de faste.

Superbalanced silk makeup spf 15, Clinique hos Magasin.dk 255 kr.

Ansigtscreme:

12 måneder

Når din creme er ved at ramme udløbsdatoen, vil den ofte ændre lugt. Det sker dog sjældent, da størrelsen på de fleste cremer passer med, at du kan nå at bruge den op. Vil du minimere bakterieudviklingen, så vælg en creme med pumpe, eller brug en lille spatel.

Slow âge daily care, Vichy hos Shop.cph.dk 249 kr.

Så længe lever dine produkter
© Thomas Dahl

Mascara:

3-6 måneder

Hvis din mascara er begyndt at blive tør og klumpe, skyldes det, at vandindholdet er fordampet, fordi den er for gammel. Kom endelig ikke nyt vand i, da det skaber en ren bakteriesuppe, der ikke er sund for øjnene.

Lash sensational luscious, Maybelline hos Matas.dk 130 kr.

Øjencreme:

6-12 måneder

Er din øjencreme i krukke, er den så udsat for bakterier, at du bør kassere den efter et halvt år. På den måde undgår du skadelige bakterier i det sarte øjenområde. En pumpeflaske kan derimod holde sig et års tid efter åbning.

Firm it up! eye serum, Benefit hos Benefitscosmetics.com 320 kr

Shampoo:

12-24 måneder

Det er sjældent, at en shampoo ikke er brugt op inden for to år efter åbning, men så lang tid kan du i hvert fald strække den. Holdbarheden forlænges, hvis du kan undgå, at der kommer vand i flasken.

Deluxe herbal shine & repair shampoo, Tromborg 230 kr.

Bodylotion:

24 måneder

Det er ikke fordi, din bodylotion bliver direkte skadelig, hvis du mod alle odds ikke når at tømme tuben på to år, men den kan miste noget af sin effekt – og så kan den også med tiden få en mindre behagelig lugt.

Hit refresh cooling moisturizer, Origins 295 kr.

4 huskeregler om holdbarhed

  1. Hvis et produkt kan holde sig mindre end 30 måneder uåbnet, er der et timeglas og en udløbsdato på emballagen.

  2. Kan det holde sig mere end 30 måneder i uåbnet stand, er der et lille krukkesymbol med et tal på emballagen. Tallet angiver, hvor mange måneder produktet kan holde sig efter åbning.

  3. Økologiske produkter kan være underlagt strenge krav for konservering, og de kan derfor ofte holde sig kortere tid. Du kan dog altid se holdbarheden på en af de to ovenstående mærkninger.

  4. For alle produkter gælder det, at de ikke er glade for høje temperaturer for eksempel direkte sollys eller at stå tæt på en radiator. Du kan dog sagtens opbevare dem på badeværelset.

FÅ MERE AF ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF