Så meget har øjenbrynsmoden ændret sig gennem tiden
Du har sikkert helt styr på, hvordan dine øjenbryn helst skal se ud i dag, men ved du egentlig, hvordan de tidligere skulle være?
AfØjenbryn er ikke til at komme udenom disse dage, og de er klart en af de vigtigste tendenser indenfor skønhed.
Der er dog mange måder at gøre det på – især rigtig mange måder man IKKE skal gøre det på, men hvor de i dag skal være fyldige og markante skulle de engang se helt helt anderledes ud.
Psst ... Her er 14 citater om øjenbryn, du bare MÅ læse
Se med, når vi tager dig igennem øjenbrynets historie, som går helt tilbage til det antikke Egypten.

Det antikke Egypten
Det dramatiske look er old news, og Cleopatra fra det gamle Egypten var, ligesom alle andre kvinder i de høje samfundslag på den tid, optaget af sit udseende, og her var især brynene et vigtigt redskab.
Kvinderne enten plukkede eller barberede deres øjenbryn aflange, og farvede dem så de fik en helt speciel form.

Antikkens Grækenland og Rom
Kvinder i både det antikke Grækenland og Rom troede på styrken i renhed og naturlighed, og det resulterede ofte i det knap så charmerende 'unibrow'.
Det var endda et look, som de dyrkede, og de forsøgte derfor selv at 'samle' brynene med farve, såfremt de ikke fra naturens side kunne gro dem sammen.

Middelalderen
En af de mest underlige perioder i brynenes historie er helt sikkert middelalderen.
Kvinderne plukkede deres øjenbryn så meget, at de var næsten ikke-eksisterende, og derudover fjernede de endda hår fra deres hårlinje, så deres pander synede så store og lange som muligt.
Til dem der ikke dyrkede dette look, var en anden trend dog også populær, nemlig at farve sine bryn røde til ære for Dronning Elizabeth.

Den victorianske tid
Endelig en tid vi kan relatere til: I den victorianske tid var makeup kun noget, de prostituerede brugte, og øjenbrynene blev derfor efterladt naturlige og buskede.
Men dog herskede der alligevel en trend, som vi er glade for ikke er på mode i dag.
Nogle kvinder i datidens Europa kunne finde på at bruge bryn-parykker lavet af mussehår for at opnå det populære buskede look.

1910’erne
Idéen om at makeup ikke var for de 'fine' kvinder fortsatte dog ikke for evigt, og i 1910’erne begyndte flere makeupfirmaer at dukke op.
Et af de mest afgørende momenter var, da en mand ved navn T.L. Williams så sin søster male sine øjenbryn med hjemmelavet mørk farve lavet af brændt kork og vaseline, for at gøre dem tykkere og mere definerede.
Herfra kom idéen til Lash Brow Line – hvad der senere blev døbt Maybelline.

1920’erne
I 1920’erne blev kvinder især inspireret af tidens nye fænomen: filmstjerner.
Skuespillerinder som Louise Brooks plukkede deres bryn til helt tynde linjer, som gik helt ud til deres tindinger.

1930’erne
Igen var det stumfilmene, som skabte de største tendenser indenfor mode og skønhed.
I denne tid var især Greta Garbos meget tynde og buede bryn eftertragtede, og kvinder verden over gjorde hende kunsten efter.
Ligesom årtiet forinden, var brynene ultratynde, men denne gang skulle man barbere sine egne af, og tegne en linje på huden, som var runde og indrammede øjet.

1940’erne
Under krigstiden begyndte kvindernes øjenbryn at blive mere naturlige at se på igen.
Det lidt mere fyldige look blev populært, men med en meget defineret bue, og her var især stjerner som Lauren Bacall trendsættere.

1950’erne
Halvtredserne var en fantastisk tid for mode og for bryn – og tidens helt store darlings, som Marilyn Monroe, satte standarden.
Der var ikke noget mere populært end røde læber, optegnede øjne og et perfekt plukket øjenbryn.
Buen var i fokus, og brynene var hverken supertynde eller buskede, de blev set mere som et redskab til at fremhæve ansigtets fortrin, som for eksempel at indramme smukke øjne.

1960’erne
Selvom du måske håbede, at tendensen med at barbere brynene af og tegne dem på med farve, var glemt og borte, så kan du godt tro om igen.
I 1960’erne så tendensen nemlig dagens lys igen, men denne gang på en lidt mindre åbenlys måde.
Formålet var ikke at have så tynde bryn som muligt, men nærmere at optegne den slags, som ville klæde ens ansigt allerbedst – præcis som du kan se på Sophia Loren.

1970’erne
I det flippede årti blev de helt tynde bryn igen tidens største bryntendens, som set her på Pam Grier.
Dog kan man trøste sig selv med, at de i det mindste stadig beholdte den naturlige bue i brynet, så det ikke blev helt unaturligt at se på.

1980’erne
Firserne var tiden for at gå all-in, og det gjaldt ligeledes kvindernes øjenbryn.
Man kunne ikke få stort nok hår eller for meget makeup, og brynene kunne ikke blive markante nok.
De blev efterladt hele naturlige, og havde man en naturligt stor hårvækst, som Brooke Shields, var man misundet blandt mange.

1990’erne
De fleste af os kender nok 90’ernes uheldige tendens, som stadig plager os den dag i dag.
Brynene kunne simpelthen ikke blive tynde nok, som illustreret her af Kate Moss.

2000’erne
Med det nye årtusinde kom nye tendenser til, og heldigvis for det.
I starten af årtusindet var det hverken de helt tynde eller de helt buskede bryn, der regerede, men derimod en mellemting.
Brynene skulle nu være tætte og lige tykke hele vejen hen – præcis som Anne Hathaways.

2010’erne
Nutidens bryn er muligvis noget af det mest flatterende vi har set so far – eller vent, måske er det bare fordi vi er underlagt tidens trends endnu engang?
Uanset hvad, er de mere fyldige, buskede og helt naturlige bryn højeste mode i dag, og kvinder som Cara Delevingne har nogle misundelsesværdige flotte af slagsen.
Psst ... Trænger du til et godt grin? Så skal du se Cara Delevingnes bryn på 11 kendisser

Fremtiden
Catwalken er fyldt med smukke modeller med flotte bryn, og det ses mere og mere, at designerne eksperimenterer med brynlooket.
Vi har set udsmykkede, farvede, glitrende og piercede bryn, og vi tror på at det kun er begyndelsen.
Hvem ved, måske render vi allesammen rundt med guldfarvede øjenbryn i 2020?
