© Anna Stokland

Sådan finder du den perfekte parfume

Vi har mødt parfume-eksperterne fra Atelier Cologne, som guider til et simpelt trick til at finde dit duftmatch

Måske har du lagt mærke til de små cologne-dufte i alle regnbuens farver? Bag de legende dufte står grundlæggerne Sylvie Ganter og Christophe Cervasel, der ikke bare deler en passion for lette citrusnoter, men også deler et liv sammen, fem børn og selvfølgelig Atelier Cologne.

Costumes skønhedsredaktør mødte det franske par i Paris og blev lidt klogere på, hvordan man finder frem til den perfekte duft.

Hvordan undgår man parfume-fejlkøb?

“Man skal altid prøve en parfume ved først at sprøjte den på og så vente omkring 20 minutter for at være sikker på, at man oplever den rigtige duft og ikke kun de flygtige topnoter. En duft er sammensat af forskellige noter, og det er de lette topnoter, man først kan dufte, men det er også dem, som først fordamper. Dernæst kommer du frem til hjertet af parfumen, de tungere bundnoter, og det er den duft, som bliver på huden resten af dagen.”

Hvad er de bedste skønhedsbutikker i Paris?

“Nose eller Galeries Lafayette, men er du på udkig efter en parfume, er det klart bedst at tage ind i brandets egen butik og ikke i et stormagasin. På den måde sikrer du dig den bedste oplevelse, da der er mere ro, så du kan koncentrere dig om at føle og dufte dig frem til din favorit. Med parfume skal du altid lade følelserne råde, og så snart den er der, ved du det bare, lidt ligesom med kærlighed.”

Costume var inviteret af Atelier Colonge.