© Anna Stokland

Sådan ved du, om din frisør er dårlig

Eksperten kommer med et snedigt trick til, hvordan du kan teste, om du trygt kan overlade dit hår i hænderne på frisøren

Joekim Davie Lenny Nielsen, 40 år, er frisør og indehaver af salonen Oops i København. Når han fører saks og doserer hårfarve, skal resultatet gerne være så naturligt som muligt. Han tror på, at den klip og farve, der kræver mindst mulig vedligeholdelse, er den bedste løsning.

Hvad er den største glæde ved dit job? “Det gør mig glad at se forandringen i de kunder, jeg har hjulpet med at få et naturligt look, efter de kom ind med en drastisk hårfarve. I løbet af den proces kan jeg også se en ændring i deres påklædning, makeup og holdning, og efterhånden hviler de mere i sig selv, fordi de lærer at acceptere deres eget udtryk i stedet for at farve sig til noget helt andet.”

Hvordan finder man den rette frisør? “Det kan være en god idé at teste din nye frisør ved at spørge, om du kan få platinblond hår, hvis du er helt mørkhåret, eller bede om sort hår, hvis du er blond. Svarer frisøren ja uden at forsøge at råde dig til en mindre drastisk farve, betyder det, at han eller hun ikke tænker over de senere konsekvenser. Det kan tage næsten fire år at vende tilbage til din naturlige hårfarve efter sådan et farveskift, og jeg ville hellere sige nej til kunden end sende hende ud ad døren med et hår, jeg ikke står inde for.”

Hvilke fejl begår vi oftest i forhold til vores hår? “I januar og februar er der mange, som keder sig. Her opstår idéen om at blive blond, sorthåret eller at få pandehår, men i ni ud af ti tilfælde vil man bitterligt fortryde den beslutning.”

Hvad håber du på, at dine kunder går herfra med?
“En følelse af ro, som også hviler over salonen. Det er en sindstilstand, jeg håber på at give videre til kunderne i den tid, de sidder i stolen hos os.”

Hvilke hårtrends tror du på i år? “Rundbørsten er tilbage. Den kan være lidt svær at bruge derhjemme, og oftest skal der faktisk flere forskellige slags til at skabe det helt rigtige, polerede look, men jeg tror på, at den er ved at blive populær igen.”