Bliv sund og smuk som supermodellen Gisele Bündchen - følg personlig træner Giovanna Piis tips.
© Getty Images

Sådan får du en sundere hverdag

Personlig træner Giovanna Pii giver dig 10 tips til, hvordan du gør hverdagen sundere

Sov godt

1: Lig i din seng senest klokken 22.30. For at få det maksimale ud af ugen er det vigtigt, at du får den nødvendige søvn, som er omkring otte timer. Og som skal være om natten på samme tid hver nat. Ellers kan du risikere rod på hormonbalancen, som går ud over stofskiftet, forbrændingen, energiniveauet og sultfornemmelsen. 2: Forbered dig. Køb ind, og lav mad. Så ved du, hvad der er i, du husker at få det rigtige i indkøbskurven og lader dig ikke lokke.

3: Spis morgenmad. Du skal bruge energien til din hjerne, som vil have svært ved at arbejde uden morgenmad. Desuden er morgenmad afgørende, hvis du vil holde dig slank. Kickstarter forbrændingen og fylder dine depoter op.

Spis proteiner

4: Spis så meget økologisk som muligt. Færre giftstoffer, færre allergier, stærkere krop.

5: Spis proteinrigt til alle måltider, altså fugl, fisk, ko, bønner og æg. Og jo flere rå grøntsager med bid i, des bedre. Ikke så mange kalorier, men mange fibre.

6: Portionsanret alle dine måltider, så du kun spiser en portion.

Tag cyklen

Tag cyklen som skuespillerinden Chloë Sevigny. 7: Vær mæt efter måltiderne, men let sulten igen efter cirka tre timer. Alt for mange spiser for lidt rigtig mad, for meget af alt muligt andet, og der er for længe mellem måltiderne.

8: Drik masser af vand. Giv det smag med citron eller lime, og drik det også kogt med citron eller ingefær i - som en form for te.

9: Tag cyklen, eller gå til arbejde. Gå et stop eller en station. Lad bilen stå, og tænk, at al aktivitet tæller.

10: Drop eller skær kraftigt ned på: slik, chokolade, sukker, kaffe, hvidt brød, alkohol, sodavand og saftevand.