Ske til hævede øjne og smukke vipper
© Anna Stokland / Sonia Rykiel SS18

Skørt køkkenredskab giver den smukkeste makeup

Du har det bedste hjælpemiddel til hævede øjne og perfekt makeup liggende i køkkenskuffen!

Uanset om dit problem er store porer, rødmende hudeller stumpede vipper, findes der en løsning på problemet i form af cremer, serummer og effektiv makeup. Det kan dog blive en dyr affære at investere i de mange hjælpemidler, men heldigvis har du et glimrende alternativ liggende i køkkenskuffen.

Her er tale om noget så simpelt som en ske, og før du ryster på hovedet, så læs med, og lad dig overbevise om dens forskønnende fordele.

En ske som øjenvippebukker

En ske kan hurtigt tages i brug, hvis du pludseligt mangler din øjenvipperbukker. Nogle foretrækker ligefrem skeen, fordi den gør det lettere at undgå det grimme knæk på vipperne, som kan komme ved brug af øjenvippebukker.

Sådan gør du:

Sæt en ske op til øjenvippekanten med bagsiden mod øjenlåget, så kanten af skeen flugter med dine øjenvipper. Hold tommelfingeren under vipperne, og rul den udad, så vipperne bliver bukket op langs skeen.

Fortsæt denne bevægelse langs hele vippekanten, og nyd derefter resultatet af smukt buede vipper. Nedenfor kan du se, hvordan teknikken skal udføres.

Læg makeup med en ske

Meget kan man sige om Kardashian-klanen, men når det gælder øjenmakeup, gør de brug af flere forskønnende teknikker, som er værd at notere sig. Især teknikken cut the crease er god at kende, hvis du vil have øjne, der syner større og mere markerede, og med en ske bliver det meget lettere at lægge den flotte makeup.

Sådan gør du:

Læg en spiseske på øjenlåget, så skeens kant flugter med øjets globelinje. Læg derefter en mørkere øjenskygge langs skeens kant fra den indre øjenkrog til den ydre. Derefter skal skeen fjernes, og du kan nu udtone skyggen indtil du er tilfreds med resultatet. Se hele makeupteknikken nedenfor.

Fjern hævelse

Vågner du ofte op med hævede poser under øjnene, kan du komme langt med en god øjencreme, men hvis hævelsen skal dæmpes akut, bør du tage en kold ske i brug.

Sådan gør du:

Fyld et glas vand med koldt vand og et par isklumper, og put en ren spiseske eller teske ned i. Lad det stå i omkring to minutter, så skeen når at blive helt kold. Tryk dernæst skeen mod de hævede poser ved at starte inde ved øjenkrogen og bevæge dig ud mod tindingen. Er hævelsen meget slem, kan du gøre det samme over øjet, lige under brynene, hvor du også starter ved den indre øjenkrog og arbejder dig ud. Bliver skeen varm undervejs, kan du putte den i koldt vand igen, og derefter trykke videre.